Κάτι τρέχει με τον Λε Πεν: Κατηγορείται ότι έκρυβε μετρητά και χρυσό σε λογαριασμό στις Μπαχάμες - iefimerida.gr

Κάτι τρέχει με τον Λε Πεν: Κατηγορείται ότι έκρυβε μετρητά και χρυσό σε λογαριασμό στις Μπαχάμες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από την οικογενειακή κόντρα στο Εθνικό Μέτωπο, ο Ζαν Μαρί Λε Πεν βρίσκεται πάλι στο επίκεντρο, αυτή τη φορά όμως για κρυφό λογαριασμό εκατομμυρίων ευρώ στις Μπαχάμες.

Ο ιδρυτής του ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας κατηγορείται ότι έκρυψε 2,2 εκατομμύρια ευρώ σε offshore τραπεζικό λογαριασμό, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Mediapart. Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, μετρητά και ράβδοι χρυσού κατατέθηκαν σε λογαριασμούς σε trust fund με έδρα τις Παρθένες Νήσους, στο οποίο επικεφαλής ήταν ο πρώην μπάτλερ του Λε Πεν, Ζεράρ Γκερίν και διαχειριστής από την Ελβετία ο δικηγόρος Μαρκ Μπονάντ.

Αυτός είναι ο πιο πρόσφατος «κρίκος» σε μία αλυσίδα ερευνών διαφθοράς για το Εθνικό Μέτωπο, με τους εισαγγελείς να εκτιμούν ότι υπάρχει ένα περίπλοκο δίκτυο παράνομης χρηματοδότησης του κόμματος τόσο στο Παρίσι, όσο και στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Τα 2,2 εκατομμύρια ευρώ- από τα οποία 1,7 εκατ. σε ράβδους χρυσού και νομίσματα- ήταν σε λογαριασμό της HSBC μέχρι τον περασμένο Μάιο, όταν και μεταφέρθηκαν σε λογαριασμό στην ελβετική τράπεζα CBH στις Μπαχάμες, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο Mediapart, μία ερευνητική ιστοσελίδα που θεωρείται έγκυρη.

Ο 41χρονος Γκερίν ένας από τους πιο κοντινούς ανθρώπους του Λε Πεν. Εγινε μπάτλερ του όταν ήταν 20 ετών και γρήγορα πήρε «προαγωγή» σε αξιωματούχο του κόμματος και μετά σε δημοτικό σύμβουλο. Ηταν υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές του 2012 και διαχειρίζεται δύο χρηματοδοτικούς οργανισμούς υπό την ευθύνη του Λε Πεν και της κόρης του, Μαρίν Λε Πεν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι εισαγγελικές αρχές της Ναντέρ, δυτικά του Παρισιού, παρέλαβαν τα σχετικά στοιχεία για το trust fund και τον τραπεζικό λογαριασμό από την Αρχή κατά του ξεπλύματος χρήματος της Γαλλίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Εθνικό Μέτωπο εμπλέκεται σε μία αντίστοιχη έρευνα. Ηδη διεξάγεται εκείνη που εξετάζει πιθανή παράνομη χρηματοδότηση της καμπάνιας του κόμματος το 2011 και για τις βουλευτικές και προεδρικές εκλογές του 2012. Επιπλέον, η επιτροπή κατά της διαφθοράς της ΕΕ εξετάζει κατηγορίες ότι βοηθοί ευρωβουλευτών του Εθνικού Μετώπου έπαιρναν μισθό από το ευρωκοινοβούλιο, ενώ εργάζονταν για το κόμμα. Και βέβαια υπάρχει και η κατηγορία για το δάνειο πολλών εκατομμυρίων ευρώ από ρωσική τράπεζα με διασυνδέσεις στο Κρεμλίνο, ως αντάλλαγμα για τη στήριξη του Εθνικού Μετώπου στις κινήσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν αναφορικά με την Κριμαία.

Μέσα σε όλα αυτά, την επόμενη εβδομάδα ο 86χρονος Λε Πεν θα περάσει από πειθαρχική ακρόαση στο Εθνικό Μέτωπο, μετά από τη σύγκρουσή του με την κόρη του, που ηγείται πλέον.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ