Κάθειρξη οκτώ ετών σε αστυνομικούς για βασανιστήρια και ξυλοδαρμό - iefimerida.gr

Κάθειρξη οκτώ ετών σε αστυνομικούς για βασανιστήρια και ξυλοδαρμό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάθειρξη 8 ετών, χωρίς την αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας σε δύο αστυνομικούς, οι οποίοι κατηγορούνταν για βασανιστήρια κρατουμένου.

Το δικαστήριο ωστόσο έδωσε αναστολή στην έφεσή τους, και έτσι οι κατηγορούμενοι θα είναι ελεύθεροι μέχρι τη δίκη τους σε δεύτερο βαθμό.

Οι δύο άνδρες, ο ένας συνταξιούχος σήμερα και ο δεύτερος εν ενεργεία αστυνομικός, κάθισαν στο εδώλιο, για τα βασανιστήρια που έκαναν σε έναν ψυχικά διαταραγμένο, μετά την σύλληψή του, πριν από 8 χρόνια.

Ο Χρήστος Χρονόπουλος, χρόνια ασθενής με ψυχολογικά προβλήματα, δεν μπορεί να αρθρώσει λέξη, ωστόσο ήταν παρών στο δικαστήριο και ξέσπασε σε δάκρυα στο άκουσμα της καταδίκης των δύο αστυνομικών, η οποία ήρθε μετά από αλλεπάλληλες αναβολές.

Ωστόσο, και μετά την απαγγελία της κατηγορίας οι αστυνομικοί κάθισαν στο εδώλιο έπειτα από αμετάκλητο βούλευμα και αφού προηγουμένως δύο δικαστικά συμβούλια εξέδιδαν απαλλακτικά βουλεύματα για τους τέσσερις ενστόλους, κάνοντας λόγο για... αυτοτραυματισμό του κρατουμένου!

Η σύλληψη του άτυχου Χρονόπουλου έγινε το 2007, μετά από ειδοποίηση περαστικών αλλά και θαμώνων καφετέριας, τους οποίους παρενοχλούσε.

Αμέσως μετά την σύλληψή του, και συγκεκριμένα δύο ώρες μετά, οδηγούνταν στην εντατική, σε ημικωματώδη κατάσταση, από το ξύλο που είχε φάει....

Το δικαστήριο έκρινε τους δύο αστυνομικούς ενόχους για βασανιστήρια κρατουμένου κατά πλειοψηφία, καθώς δύο μέλη της έδρας είχαν την άποψη ότι η κατηγορία έπρεπε να μετατραπεί από κακούργημα σε πλημμέλημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ