Το όμορφο πτώμα του Λένιν [εικόνες] - iefimerida.gr

Το όμορφο πτώμα του Λένιν [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πάνω από 90 χρόνια μετά τον θάνατο του Λένιν το 1924, η σορός του εκτίθενται στα μάτια του κοινού, στο μαυσωλείο που έχει εγερθεί στην Κόκκινη Πλατεία.

Η σορός του όχι μόνο δεν παρουσιάζει σημάδια φθοράς αλλά είναι ακόμη ομορφότερη από παλιά, χάρη στην απίστευτη δουλειά που έχουν κάνει πάνω του οι επιστήμονες, όπως γράφει το αμερικανικό Scientific American.

Το όμορφο πτώμα του Λένιν [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Πρόσφατα, μια ομάδα σοφών έσκυψε πάνω από το σώμα του κομμουνιστή ηγέτη για να τον ετοιμάσει για τα 145α γενέθλια από τη γέννησή του, που έγιναν στις 22 Απριλίου 2015. Το πτώμα του Λένιν δείχνει πιο φρέσκο από ποτέ, χάρη στις νέες επαναστατικές μεθόδους ταρίχευσης.
Η σορός δέχεται περιποιήσεις από 5-6 επιστήμονες που αποκαλούνται «η ομάδα του Μαυσωλείου». Η ομάδα αυτή μετρούσε 200 άτομα όταν υπήρχε ακόμη η Σοβιετική Ενωση. Κάθε δύο χρόνια οι ειδικοί βάζουν το πτώμα του Λένιν σε ένα μπάνιο που περιέχει αλκοόλ, γλυκερίνη και οξικό κάλιο. Τμήματα από το δέρμα του αντικαθίστανται περιοδικά από κομμάτια που περιέχουν πλαστικό και άλλες ουσίες, ενώ χρωματικά μείγματα ενσωματώνονται στο σώμα του ώστε να έχει πάντα ένα φυσικό χρώμα. Ετσι, το σώμα του Λένιν γίνεται ομορφότερο, αλλά δεν του ανήκει πιά.

Το όμορφο πτώμα του Λένιν [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Ο Alexei Yurchak, καθηγητής ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ δηλώνει για αυτές τις πρακτικές:
«Είναι εντελώς διαφορετική τεχνική από ό,τι γνωρίζαμε ως σήμερα, όπως η μουμιοποίηση. Ως σήμερα ενδιαφερόμασταν για την συντήρηση του υλικού και αφήναμε την μορφή του σώματος να χαλάσει».
Ο ερευνητής έγραψε ένα άρθρο για το θέμα καθώς και ένα βιβλίο με τίτλο Everything Was Forever, Until it Was No More - The Last Soviet Generation.
Η ταρίχευση του Λένιν και η ωραιοποίησή της συνεχίζουν επί 90 χρόνια και αυτό επέφερε μεγάλη ιατρική επανάσταση, προσθέτει ο καθηγητής Alexei Yurchak. Οι επιστήμονες, χάρη στις έρευνες για την ταρίχευση, ανακάλυψαν μια μέθοδο να διατηρούν την κυκλοφορία του αίματος κάνοντας μεταμόσχευση ενός νεφρού. Εμαθαν επίσης να μετράνε τα επίπεδα χοληστερόλης μέσα στο δέρμα του ασθενούς.

Το όμορφο πτώμα του Λένιν [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Ολη αυτη η ωραιοποίηση έρχεται σε αντίθεση με τις επιθυμίες του Λένιν, αναφέρει ο καθηγητής. Οταν έπεσε θύμα πολλαπλών εγκεφαλικών, κατάλαβε ότι έρχεται το τέλος του και ζήτησε να ταφεί με τον απλούστερο τρόπο. Αλλά μπροστά στην λαϊκή τρέλα που εκδηλώθηκε από τις πρώτες εβδομάδες μετά τον θάνατό του, οι ηγέτες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης αποφάσισαν να τον ταριχεύσουν. Δεν θέλησαν όμως να κάνουν τον Λένιν έναν αιώνιο Αγιο και προτίμησαν τις πολλαπλές επεμβάσεις ταρίχευσης.

Το όμορφο πτώμα του Λένιν [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σόρος Λένιν ταρίχευση όμορφο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ