Παντοάν: Κανείς δεν προσέβαλε τον Βαρουφάκη στο Eurogroup - iefimerida.gr

Παντοάν: Κανείς δεν προσέβαλε τον Βαρουφάκη στο Eurogroup

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολύ χρόνο έχει χάσει η Ελλάδα σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών, Πιέρ Κάρλος Παντοάν, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να παρουσιάσει άμεσα λεπτομερείς προτάσεις.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας, ο Ιταλός υπουργός ξεκαθάρισε πως ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν δέχτηκε καμία προσωπική επίθεση στο Eurogroup της Ρίγας από τους ομολόγους του.

«Ουδείς προσέβαλε τον Γιάνη Βαρουφάκη στο Eurogroup. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολιτισμένο και ζωηρό τόνο, αλλά κανένας από τους συμμετέχοντες δεν διανοείται να εκφράσει αρνητικές απόψεις για έναν συνάδελφο», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αναφορά σε τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg.

«Με τον Γιάνη οι προσωπικές μας σχέσεις είναι άριστες», προσέθεσε.

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση να μην χρονοτριβεί και να στείλει αναλυτικές μεταρρυθμίσεις, υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχει Plan B.

«Οι θεσμοί αναφέρουν ότι από την ελληνική κυβέρνηση δεν κατετέθησαν λεπτομερείς και ουσιαστικές προτάσεις για την αναθεώρηση και ολοκλήρωση του εν εξελίξει προγράμματος. Το μήνυμα που έχουμε είναι ότι χάθηκε πολύς καιρός. Ελπίζω, και τάσσομαι δυναμικά υπέρ τού να μπορέσει να καθοριστεί λεπτομερειακά ένα πρόγραμμα στον λίγο χρόνο που έμεινε.», τόνισε και συνέχισε:

«Θεωρώ ότι υπάρχουν τα περιθώρια για επίτευξη συμφωνίας και ότι πρέπει να εργασθούμε σκληρά γι΄ αυτό τις επόμενες ημέρες. Ο στόχος πρέπει να είναι, φυσικά, η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αλλά και να τεθούν οι βάσεις για οικονομική ανάκαμψη, αύξηση του εισοδήματος των οικογενειών, και παράλληλα αύξηση της απασχόλησης, για να ευνοηθούν οι άνθρωποι που επλήγησαν από την κρίση»

Επιπλέον, εξέφρασε την πεποίθηση του πως η Ελλάδα δεν αποτελεί ρίσκο για την χώρα του σε περίπτωση «ναυαγίου» της συμφωνίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ