Λέκκας: Ο σεισμός του Νεπάλ ήταν 900 φορές μεγαλύτερος από αυτόν της Κεφαλονιάς - iefimerida.gr

Λέκκας: Ο σεισμός του Νεπάλ ήταν 900 φορές μεγαλύτερος από αυτόν της Κεφαλονιάς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για σεισμικό ντόμινο από το σεισμό του Νεπάλ,, που όμως, δεν πρόκειται να επηρεάσει τον ελληνικό χώρο, έκανε λόγο ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας.

Ο κ. Λέκκας, μιλώντας στο Mega από το Νεπάλ από όπου βρίσκεται δήλωσε κατηγορηματικά ότι «ο σεισμός δεν μπορεί να επηρεάσει τον ελληνικό χώρο». Πρόσθεσε πως «το σεισμικό γεγονός στο Νεπάλ ήταν 900 φορές μεγαλύτερο από αυτό στην Κεφαλονιά», ενώ εκτίμησε ότι λόγω της σεισμικής δραστηριότητας υπολογίζεται ότι τα Ιμαλάια «θα σηκωθούν τουλάχιστον ένα μέτρο». Μιλώντας στο ΣΚΑΪ εξήγησε, μάλιστα, ότι ο σεισμός, προήλθε από τη σύγκρουση της τεκτονικής πλάκας της Ασίας με την πλάκα Ινδίας. Λόγω της σύγκρουσης υπάρχει πτύχωση πετρωμάτων και δημιουργήθηκαν τα Ιμαλάια. Αυτή η ορεινή αλυσίδα προήλθε από χιλιάδες τέτοιους σεισμούς. Στη συγκεκριμένη περιοχή υπήρχε σεισμικό κενό... Ένα από τα ρήγματα δεν είχαν σπάσει και υπάρχουν και άλλα δύο. Το ένα που δεν είχε σπάσει έδωσε και τον προχθεσινό σεισμό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νεπάλ Σεισμός Ευθύμιος Λέκκας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ