Ραχόι: Κανείς δεν μισεί την Ελλάδα, αλλά πρέπει να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της - iefimerida.gr

Ραχόι: Κανείς δεν μισεί την Ελλάδα, αλλά πρέπει να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πεποίθηση πως η Ελλάδα θα παραμείνει εντός ευρώ εξέφρασε ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, αλλά τόνισε πως κι εκείνη πρέπει να εκπληρώσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευθεί.

Ο κ. Ραχόι μιλώντας το πρωί της Δευτέρας σε δημοσιογράφους, τόνισε πως χαρακτήρισε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται τώρα η Ελλάδα ως μία από τις πιο «εχθρικές» για την οικονομική ανάκαμψη της ΕΕ και πρόσθεσε πως το πρόβλημα του ελληνικού κράτους δεν μπορεί να λυθεί με την αναδιάρθρωση του χρέους αν δεν υφίστανται πολιτικές που επιτρέπουν την ανάπτυξη και κατ' επέκταση και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Κατά τον Ισπανό συντηρητικό πρωθυπουργό, η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και μια πολιτική δημοσιονομικής εξυγίανσης και να εξασφαλίσει ότι θα είναι μια.

«Το καλύτερο για τους Ελληνες είναι να συνεχίσουν από εκεί που βρίσκονται τώρα» πρόσθεσε και ξεκαθάρισε πως η συμφωνία στην οποία θα καταλήξουν οι Ευρωπαίοι με την Ελλάδα θα είναι βασισμένη στην «κοινή λογική», η οποία ορίζει ότι οι Ελληνες θα εφαρμόσουν τις δεσμεύσεις τους.

Παράλληλα, σε ερώτηση για το αν οι χώρες-μέλη της ΕΕ «μισούν» τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών, ο κ. Ραχόι απάντησε αρνητικά, υποστηρίζοντας πως κάτι τέτοιο «δεν είναι αλήθεια» και πως «στη ζωή είναι πολύ σημαντικό να προσέχεις τις δηλώσεις σου». «Κανείς δεν μισεί την Ελλάδα, αλλά καταλαβαίνω όταν ο κόσμος αρέσκεται να μιλάει έτσι» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ