Η νεότερη τεχνική αυξητικής στήθους έχει ελληνική υπογραφή [βίντεο] - iefimerida.gr

Η νεότερη τεχνική αυξητικής στήθους έχει ελληνική υπογραφή [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια νέα τεχνική στην αυξητική στήθους, η Non touch-No pain, υπόσχεται γρήγορη ανάρρωση σχεδόν ανώδυνα. Έχει βραβευτεί και εφαρμοστεί με επιτυχία διεθνώς, ενώ διαθέτει ελληνική υπογραφή.

Η ώρα της αλήθειας φτάνει κάθε φορά που αντικρίζετε τον εαυτό σας γυμνό ή δοκιμάζετε εσώρουχα. Θα ευχόσασταν να ίσχυε το αντίθετο, αλλά το στήθος σας δεν είναι πλούσιο και δεν τονίζει την θηλυκότητά σας. Από την άλλη, η χειρουργική επέμβαση της αυξητικής στήθους σας φοβίζει. Μια νέα τεχνική που φέρει την υπογραφή του πλαστικού χειρουργού Ευάγγελου Κεραμίδα εφαρμόζεται από το 2012 διεθνώς, επειδή κατάφερε να αντισταθμίσει τα μειονεκτήματα της κλασικής αυξητικής στήθους: Η καινούρια μέθοδος Non touch-No pain υπόσχεται γρήγορη αποθεραπεία χωρίς μελανιές, ενώ η απώλεια αίματος και ο πόνος μετά την επέμβαση είναι στοιχεία σχεδόν ανύπαρκτα. Το δυνατό χαρτί της μεθόδου είναι η επιλογή έξυπνων εργαλείων που δεν κακοποιούν το μαστό και αποτρέπουν την εμφάνιση επιπλοκών. Επίσης δίνεται βάρος στην προετοιμασία πριν το χειρουργείο. Τι αλλάζει λοιπόν με την τεχνική Non touch-No pain;

Η αυξητική στήθους… αλλιώς
Οι περισσότερες γυναίκες πιστεύουν ότι η διαδικασία αυξητικής στήθους είναι εξαιρετικά επώδυνη. Έχουν διαβάσει ότι υπάρχει πόνος που μπορεί να διαρκέσει έως 2-3 εβδομάδες, έχουν δει φωτογραφίες χειρουργημένων γυναικών με κορσέδες ή επιδέσμους που σφίγγουν ασφυκτικά το στήθος, με σωληνάκια και μώλωπες στο μαστό και έχουν ακούσει ότι μετά την επέμβαση θα μείνουν καθηλωμένες στο κρεβάτι. Μπορεί όλα τα παραπάνω να είναι πράγματα που συνέβαιναν, αλλά τώρα πρέπει να τα ξεχάσετε.

Οι σύγχρονες τεχνικές επιτρέπουν στο 90% των ασθενών που έχουν υποβληθεί σε αυξητική στήθους να επιστρέψουν στο σπίτι τους 6 ώρες μετά την επέμβαση και στις καθημερινές τους δραστηριότητες σε 24 ώρες. Επομένως, βγάλτε από το μυαλό σας την χρήση ναρκωτικών αναλγητικών, σφιχτών κορσέδων στον θώρακα, ύπαρξη παροχετεύσεων ή ειδικών σουτιέν που πιέζουν το μαστό. Ξεχάστε, επίσης, τους μώλωπες και την εικόνα ενός στήθους που θυμίζει ξυλοδαρμό. Η Non touch-No pain προσφέρει αυξητική στήθους με ταχύτερο χρόνο ανάρρωσης και λιγότερο πόνο. Πώς τα καταφέρνει;

Τα μυστικά της επιτυχίας
Τρία σημαντικά στοιχεία διαφοροποιούν την Non touch-No pain από τις υπόλοιπες τεχνικές αυξητικής στήθους:

1. Η προετοιμασία πριν το χειρουργείο: Ο πλαστικός χειρουργός δίνει έμφαση στον προσεχτικό σχεδιασμό για το είδος και τον όγκο του ενθέματος που θα χρησιμοποιήσει. Ξεκινά κάνοντας 5 σημαντικές μετρήσεις στο στήθος της ασθενούς (διάμετρος θηλής, μαστού, πάχος στον άνω πόλο κ.λπ). Με βάση αυτές τις ρυθμίσεις επιλέγονται τα ενθέματα σιλικόνης από τη γυναίκα και καθορίζεται ο τρόπος που αυτά θα τοποθετηθούν στο μαστό. Στην συνέχεια εκείνη δοκιμάζει τα ενθέματα της σιλικόνης μέσα από ένα αθλητικό σουτιέν. Αυτό το βήμα είναι πολύ σημαντικό γιατί η ίδια μπορεί να σχηματίσει μια καλή ιδέα για το πώς θα είναι το στήθος της μετά το χειρουργείο.

2. Η διαδικασία της αυξητικής στήθους: Η φιλοσοφία της τεχνικής Non touch-No pain βασίζεται στην θεωρία πως όσο λιγότερο τραυματίζουμε τους ιστούς κατά τη διάρκεια του χειρουργείου τόσο λιγότερη αιμορραγία έχουμε, επομένως τόσο καλύτερη και ταχύτερη είναι η ανάρρωση. Αυτό είναι και το απλό μυστικό της μεθόδου. Ο πλαστικός χειρουργός χρησιμοποιεί ειδικά σχεδιασμένα εργαλεία για να προετοιμάσει τη θήκη όπου θα μπει το ένθεμα της σιλικόνης στον μαστό τελείως ατραυματικά. Πάγια αρχή του στη νέα τεχνική είναι η πλήρης αποφυγή της χρήσης των δαχτύλων του για την παρασκευή της θήκης. Ο κίνδυνος είναι ότι μπορεί να προκαλέσουν μεγάλη κάκωση ή αιμορραγία στους ιστούς με επακόλουθο τον έντονο πόνο ή την αργή ανάρρωση μετεγχειρητικά. Αποφεύγοντας τη χρήση των δαχτύλων το αποτέλεσμα είναι να μην χάνεται σχεδόν καθόλου αίμα κατά τη διάρκεια του χειρουργείου και να ελαχιστοποιείται η οποιαδήποτε κάκωση στους ιστούς. Ελάχιστο χειρουργικό τραύμα σημαίνει πολύ μικρός πόνος μετά την επέμβαση και περιορισμός των εκχυμώσεων (μελανιές) σε σημαντικό βαθμό.

3. Η αποθεραπεία μετά την αυξητική στήθους: Χάρη στην ατραυματική τεχνική αυξητικής στήθους δεν υπάρχουν παροχετεύσεις (σωληνάκια) και κορσέδες στο στήθος, ούτε περιορισμοί στις κινήσεις των χεριών. Η ασθενής μπορεί να σηκώσει με άνεση τα χέρια της ψηλά αμέσως μετά την επέμβαση. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την άψογη αναισθησιολογική κάλυψη, έχουν σαν αποτέλεσμα και την ελαχιστοποίηση κάθε αισθήματος ναυτίας ή εμετού μετά το χειρουργείο.

Χάρη στην ακρίβεια που υπάρχει στις χειρουργικές κινήσεις και την έλλειψη τραυματισμού στους ιστούς, η γυναίκα επιστρέφει στο σπίτι της με ασφάλεια λίγες ώρες μετά το χειρουργείο. Την ίδια μέρα μπορεί να βγει για φαγητό, ενώ είναι σε θέση να οδηγήσει σε 2-3 ημέρες.

Η ασφάλεια
Η τεχνική Non touch-No pain έχει εφαρμοστεί με ασφάλεια σε τουλάχιστον 1.350 ασθενείς. Επιπλέον, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα, η μέθοδος μειώνει τόσο τις άμεσες όσο και τις μακροπρόθεσμες πιθανές επιπλοκές της αυξητικής στήθους. Στο 11ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Πλαστικής Χειρουργικής που έγινε στην Ρόδο τα αποτελέσματα ανάλυσης σε 1.350 αυξητικές μαστού έδειξαν ότι με την τεχνική αυτή τα αιματώματα ήταν 0,05 %, οι φλεγμονές 0 %, και ο σχηματισμός της ρικνωτικής κάψας 0,4 %, δηλαδή πολύ λιγότερα από ότι εκείνα από παλαιότερες τεχνικές.

Μια διεθνής επιτυχία
Η τεχνική Non touch - No pain παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2012 στο Διεθνές Συνέδριο Αισθητικής Χειρουργικής που έγινε στη Γενεύη υπό την αιγίδα της Διεθνούς Εταιρείας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ISAPS). Η παρουσίαση έγινε σε βίντεο διάρκειας 13', όπου και περιγραφόταν βήμα βήμα η νέα τεχνική. Η παρουσίαση της τεχνικής από τον πλαστικό χειρουργό Ευάγγελο Κεραμίδα, συνδυαστικά με τη Μυοδιαχωριστική Τεχνική Διπλού Επιπέδου (Dual Plane), έλαβε και το 3ο βραβείο ανάμεσα σε 500 εργασίες στο 14ο Διεθνές Συνέδριο Πλαστικής Χειρουργικής στο Βερολίνο.

Δείτε περιστατικά αυξητικής στήθους πριν και μετά το χειρουργείο ΕΔΩ


Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο www.keramidasevangelos.gr ή επικοινωνήστε στο 210-6810490

Η νεότερη τεχνική αυξητικής στήθους έχει ελληνική υπογραφή [βίντεο] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ