Στο Μαξίμου σήμερα ο επιζήσας της σφαγής του Διστόμου - iefimerida.gr

Στο Μαξίμου σήμερα ο επιζήσας της σφαγής του Διστόμου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τον Αργύρη Σφουντούρη, τον επιζήσαντα της σφαγής του Διστόμου, που παρουσιάστηκε στην σατιρική εκπομπή του ZDF, θα συναντηθεί ο Αλέξης Τσπίπρας.

Η συνάντηση θα γίνει σήμερα στις 16:00 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Αργύρης Σφουντούρης και η εκπομπή του ZDF

Στις 10 Ιουνίου 1944 ο Αργύρης Σφουντούρης επιβιώνει μαζί με τις αδερφές του από τη σφαγή των Ες Ες στο Δίστομο. Και οι δύο γονείς του χάνονται.

71 χρόνια μετά ο επιζών παρουσιάζεται στη σατιρική εκπομπή του ZDF Die Anstalt που στηρίζει την Ελλάδα στη δύσκολη αυτή κατάσταση. Στην εκπομπή περιγράφεται η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα με τον πιο παραστατικό τρόπο.

Η Ελλάδα παρουσιάζεται σαν... ταβέρνα της οποίας τα οικονομικά έχει αναλάβει να βάλει σε τάξη η Τρόικα: Τρεις τύποι με μαύρα κοστούμια και χαρτοφύλακες που κάθονται σε ένα τραπεζάκι της ταβέρνας και συζητούν με τον ιδιοκτήτη της τι πρέπει να κάνει για να ανασυνταχθεί οικονομικά. Και έτσι με έναν έξυπνο τρόπο παρουσιάζονται οι απαιτήσεις της Τρόικα από τις ελληνικές κυβερνήσεις τα πέντε τελευταία χρόνια αλλά και τα αδιέξοδα κάποιων εκ των πολιτικών που έχουν απαιτήσει....

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής θίγεται με συγκινητικό, αλλά και καυστικό τρόπο, ιδιαίτερα οξύ για τη γερμανική πλευρά, το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Σε αυτό το σημείο κάνει την εμφάνισή του και ο επιζών από το Δίστομο, Αργύρης Σφουντούρης, του οποίου οι Γερμανοί εκτέλεσαν και τους δύο γονείς και αρκετούς συγγενείς.

Η εκπομπή πάντως καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν είναι μόνο οι Έλληνες οι οποίοι πρέπει να πληρώσουν τα χρέη τους αλλά και οι Γερμανοί, χωρίς τρικ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ