Χρυσόγονος: Να μπει πλαφόν στο πόσες συντάξεις μπορεί να πάρει ένας ασφαλισμένος - iefimerida.gr

Χρυσόγονος: Να μπει πλαφόν στο πόσες συντάξεις μπορεί να πάρει ένας ασφαλισμένος

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / PHASMA / Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπέρ της θέσπισης ανώτατης «οροφής» στο σύνολο των συντάξεων τάχθηκε το πρωί της Δευτέρας ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος.

Ο κ. Χρυσόγονος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84, ανέφερε: «Εγώ προσωπικά δεν θα έβλεπα παράλογο να υπάρξει ένα ανώτατο πλαφόν γενικά στις συντάξεις. Δηλαδή, η σύνταξη δεν είναι ένα μέσο πλουτισμού για τον συνταξιούχο. Η σύνταξη είναι ένα μέσο για να εξασφαλιστεί η αξιοπρεπής του διαβίωση στο τέλος της ζωής του, που δεν μπορεί να εργαστεί».

«Συνεπώς, το να έμπαινε ένα ανώτατο πλαφόν στο σύνολο των συντάξεων, που παίρνει κανείς από οποιαδήποτε πηγή, άσχετα κυρίες ή επικουρικές, εγώ δεν θα το έβλεπα προσωπικά παράλογο και στον βαθμό, βεβαίως, που μιλάμε για λεφτά τα οποία δεν προέρχονται από τις καταβολές εισφορών εκ μέρους του ασφαλισμένου, αλλά προέρχονται από το κράτος» πρόσθεσε.

Παράλληλα, έδωσε ένα παράδειγμα στο οποίο «αν ένας άνθρωπος παίρνει, ας πούμε, 5.000 ευρώ από τρεις-τέσσερις συντάξεις, δεν τις χρειάζεται τις 5.000 για να ζήσει. Θα μπορούσε να μπει ένα πλαφόν... να είναι κάπου –ξέρω εγώ;– στις 3.000; Στις 2.500; Το συζητάμε. Ούτως ώστε να μπορέσουμε να αποφύγουμε μειώσεις επικουρικών συντάξεων σε ανθρώπους οι οποίοι το σύνολο των συντάξεων που παίρνουν –κυρία, επικουρική κ.λπ.– είναι στα 600, 700 ευρώ, μπορεί και λιγότερα. Γιατί εκεί πραγματικά τα χρειάζονται απολύτως».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κώστας Χρυσόγονος συντάξεις πλαφόν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ