Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με Μέρκελ και Ντάισελμπλουμ - iefimerida.gr

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με Μέρκελ και Ντάισελμπλουμ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συμφωνία με διαδικασίες εξπρές επιδιώκει το Μέγαρο Μαξίμου και στην προσπάθεια αυτή υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με την Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, η συζήτηση, που έγινε σε θετικό κλίμα, ήταν σε συνέχεια της συνάντησης των δύο ηγετών στις Βρυξέλλες.

Στη συνομιλία τους, εκφράστηκε η κοινή βούληση για σταθερή επικοινωνία καθ’ όλη την πορεία της διαπραγμάτευσης, προκειμένου να υπάρξει άμεσα μια αμοιβαία επωφελής λύση.

Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Στο μπαράζ των διαβουλεύσεων έρχεται να προστεθεί και η τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου του ΣΟΕ Νίκου Χουλιαράκη με τον αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ν. Κοστέλο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι δύο άνδρες συμφώνησαν να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες του Brussels Group και αύριο, Δευτέρα, θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη του Brussels Group.

Το Brussels Group θα επαναληφθεί δια ζώσης την Τετάρτη με στόχο την επιτάχυνση των αποτελεσμάτων.

Εκτακτη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου στο Μαξίμου

Σε αναζήτηση επείγουσας λύσης με τους Ευρωπαίους εταίρους βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση και στην προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή, ο πρωθυπουργός συγκάλεσε ακόμα και σήμερα Κυριακή, σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου.

Το κατώφλι του Μέγαρο Μαξίμου πέρασαν ήδη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης,ο υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ο υπουργός ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης.

Σε κάθε περίπτωση, κρίσιμη κρίνεται και η συνέχιση των διαβουλεύσεων στο Brussels Group τα επόμενα 24ωρα καθώς στόχος της Αθήνας είναι η τελική λύση να μην περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα και να μην παραβιάζει τις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει η κυβέρνηση.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ