Μεγάλες νίκες για Λεβαδειακό και Πλατανιά στη μάχη της παραμονής - «Καθάρισε» και ο Αστέρας Τρίπολης - iefimerida.gr

Μεγάλες νίκες για Λεβαδειακό και Πλατανιά στη μάχη της παραμονής - «Καθάρισε» και ο Αστέρας Τρίπολης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η έδρα είχε την τιμητική της στις τρεις απογευματινές αναμετρήσεις της 32ης αγωνιστικής της Super League αφού Λεβαδειακός, Πλατανιάς και Αστέρας Τρίπολης σημείωσαν νίκες απέναντι στους Ατρόμητο, Παναιτωλικό και Πανθρακικό αντίστοιχα.

Λεβαδειακός-Ατρόμητος 2-1

Σκοράροντας δύο φορές στο πρώτο τέταρτο του αγώνα, ο Λεβαδειακός σημείωσε μια σπουδαία νίκη με σκορ 2-1 απέναντι στον Ατρόμητο, πετυχαίνοντας το καθοριστικό βήμα για την παραμονή στην κατηγορία.

Ο Λεβαδειακός στον σημαντικότερο αγώνα της χρονιάς μπήκε πολύ δυνατά από το πρώτο λεπτό κόντρα στον Ατρόμητο. Ευτύχησε μόλις στο 4ο λεπτό να ανοίξει το σκορ με πέναλτι του Βαγγέλη Μάντζιου και με την συμπλήρωση ενός τετάρτου να διπλασιάσει τα τέρματά του με τον Πελέ. Οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια ανέλαβαν τον έλεγχο και έχασαν μια καλή ευκαιρία με τον Ναπολεόνι στο 38ο λεπτό.

Στο 2ο μέρος ο Ατρόμητος όπως ήταν λογικό πήρε πλήρως την πρωτοβουλία των κινήσεων και είχε την κυκλοφορία της μπάλας προσπαθώντας να φανεί απειλητικός. Ο Λεβαδειακός όμως είχε κλείσει καλά τους κενούς χώρους και με δυνατή άμυνα αλλά και καλά τρεξίματα κράτησε τους Περιστεριώτες μακριά από την εστία του. Το μόνο που κατάφερε ο Ατρόμητος ήταν να διαμορφώσει το τελικό 2-1 με πανέμορφο γκολ του Ναπολεόνι στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Συνθέσεις
Λεβαδειακός: Τσιντώτας, Στάθης, Μπουσταμάντε, Μιλιάζες, Πελέ, Πίντερ, Πουλίδο, Τόμας, Γιακουμάκης, Κώτσιος, Μάντζιος
Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ, Κατσουράνης, Κούρος, Αγκουαζί, Φυτανίδης, Γεωργίου, Ναπολεόνι, Παπάζογλου, Ούμπιδες, Λαζαρίδης, Πίτου Γκαρσία

Πλατανιάς-Παναιτωλικός 2-0

Ο Παναιτωλικός είχε την υπεροχή όμως ο Πλατανιάς ήταν αυτός που κατάφερε να πάρει τη νίκη σκοράροντας δύο φορές στο τελευταίο δεκάλεπτο. Οι Κρητικοί έκαναν το πιο σημαντικό βήμα για την παραμονή απέναντι σε μια ομάδα που της έλειψε το καλό τελείωμα.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον Πλατανιά σημειώθηκε μετά από 50 λεπτά αγώνα όταν ο Αποστολόπουλος σούταρε δυνατά όμως ο Μπρακάλι απέκρουσε εντυπωσιακά. Πέντε λεπτά απάντησε ο Παναιτωλικός με τον Μορένο στο δεύτερο δοκάρι να σουτάρει άουτ με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται χωρίς κάποια άλλη σπουδαία φάση.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν πιο απειλητικοί με τον Φωτάκη να απειλεί στο 62΄ενώ στο 69' οι αμυντικοί του Πλατανιά απομάκρυναν την τελευταία στιγμή προσπάθεια του Βιγιαφάνες. Στο 73' μάλιστα ο Ολιμπά πρόλαβε τον Μορένο την τελευταία στιγμή ενώ στη συνέχεια της φάσης, πλασέ του Λάζαρ έστειλε την μπάλα άουτ. Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Πλατανιάς σκόραρε στο 83΄για το 1-0. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Κουλιμπαλί έστρωσε την μπάλα στον Τόρες, ο οποίος με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα λυτρώνοντας τους Κρητικούς. Ο Γιακουμάκης μάλιστα απλοποίησε τα πράγματα όταν στο 88' πλάσαρε ψύχραιμα τον Μπρακάλι για το τελικό 2-0

Συνθέσεις
Πλατανιάς:Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Ιτούα, Μπανανά, Ζαραδούκας, Τετέ, Αγκιλέρα, Αποστολόπουλος, Μαχαμάτ, Μενδρινός, Τόρες.
Παναιτωλικός: Μπρακάλι, Λάζαρ, Μαλεζάς, Κούσας, Κέβιν, Γοδόι, Φωτάκης, Μαρτίνες, Κάπελ, Βιγιαφάνες, Μορένο.

Αστέρας Τρίπολης – Πανθρακικός 2-1

Το ματς ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να έχουν κάποιες καλές στιγμές κυρίως από στημένες φάσεις και τον Αστέρα Τρίπολης να φτάνει κοντά στο 1-0 στο 38ο λεπτό όταν ο Μπαντιμπαγκά σέντραρε από δεξιά όμως ο Κουρμπέλης αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Δύο λεπτά μετά μάλιστα οι γηπεδούχοι έχασαν νέα καλή ευκαιρία με δημιουργό ξανά τον Μπαντιμπαγκά και εκτελεστή αυτή τη φορά τον Μπαράλες. Ο Μπαντιμπαγκά εξακολουθούσε να δημιουργεί προβλήματα στους Θρακιώτες, οι οποίοι λίγο έλειψαν να σκοράρουν στην εστία τους με την παρέμβαση του Παπαγεωργίου στο 42'.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ρόλε έχασε μια καλή ευκαιρία στο 49' ενώ στο 57' ήταν η σειρά του Μπαντιμπαγκά να χάσει σπουδαία ευκαιρία με τον Μελίσση να διώχνει πάνω στη γραμμή. Τελικά η λύτρωση για τους Αρκάδες ήρθε στο 68ο λεπτό όταν ο Μπαράλες με δυνατή κεφαλιά νίκησε τον Αθανασιάδη διαμορφώνοντας το 1-0. Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε και το 2ο γκολ για τους γηπεδούχους. Δημιουργός ο Μπαντιμπαγκά, ο Μπαράλες με τακουνάκι βρήκε τον Ρόλε και ο τελευταίος διπλασίασε τα τέρματα του Αστέρα. O Πανθρακικός βρήκε αντίδραση και στο 82΄μείωσε με τον Τζάνη σε 2-1 χωρίς όμως να καταφέρει να πετύχει κάτι παραπάνω μέχρι το τέλος του αγώνα.

Συνθέσεις
Αστέρας Τρίπολης: Κοσίτσκι, Λούι, Τσοκάνης, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Ιγκλέσιας, Μάσα, Μπαράλες, Ρόλε, Μπαντιμπανγκά
Πανθρακικός: Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Ποτουρίδης, Μελίσσης, Ηλιάδης, Ντιγκινί, Μπαϊκαρά, Ρομέου, Ντε Σόουζα, Χρήστου, Χασομέρης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Super League παραμονή Ποδόσφαιρο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ