Πίτα με αυγά και μπέικον, η κις λορέν - iefimerida.gr

Πίτα με αυγά και μπέικον, η κις λορέν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ερχεται από τη Λορένη της Γαλλίας και είναι πεντανόστιμη.

Δεν μπορώ να πω ότι είναι διαιτητικό πιάτο, αλλά σε μικρές ποσότητες είναι ένα υπέροχο φαγητό και πολύ καλός μεζές.

Υλικά

  • Ζύμη έτοιμη για αλμυρές πίτες
  • 200 γραμμάρια μπέικον καλής ποιότητας
  • 150 γραμμάρια τυρί Εμμενταλ τριμμένο 
  • Ένα κουτάκι κρέμα γάλακτος 20 cl
  • 100 ml γάλα φρέσκο
  • 3 αυγά
  • Αλάτι και πιπέρι
Πίτα με αυγά και μπέικον, η κις λορέν | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Ανάψτε το φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς
  • Τοποθετήστε την ζύμη σε ένα ταψάκι μικρό
  • Τσιμπήστε την με ένα πηρούνι για να μη φουσκώσει
  • Ψήστε τη ζύμη για 15 λεπτά
  • Στο μεταξύ, κόψτε το μπέικον σε μικρά κομμάτια
  • Σε ένα μπολ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τα 3 αυγά.
  • Βάλτε πιπέρι
  • Προσθέστε το μπέικον και το τριμμένο τυρί
  • Βγάλτε το ταψάκι από τον φούρνο και ρίξτε το μείγμα
  • Προσέξτε να πάει το μπέικον και το τυρί ομοιόμορφα παντού
  • Ψήστε για 30 λεπτά
  • Η Κις Λορέν θα φουσκώσει και θα γίνει πανέμορφη
  • Ξαναζεσταίνεται χωρίς κανένα πρόβλημα!
Πίτα με αυγά και μπέικον, η κις λορέν | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πίτα ζαμπόμ συνταγή κις λορέν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ