Κουρουμπλής: Θα γίνουν στοχευμένες προσλήψεις στα νοσοκομεία - iefimerida.gr

Κουρουμπλής: Θα γίνουν στοχευμένες προσλήψεις στα νοσοκομεία

(EUROKINISSI/ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη στελέχωση του δημόσιου συστήματος υγείας με 4.500 μόνιμους και άλλους 2.000 επικουρικούς προανήγγειλε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο υπουργός Υγείας μίλησε ακόμη για οργάνωση του συστήματος σε νέα βάση, με πρώτο στόχο την επείγουσα ιατρική και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, ιδιαίτερα σε συγκεκριμένες περιοχές όπου οι πολίτες αισθάνονται ότι είναι εγκαταλειμένοι, όπως το Αιγαίο, η Θράκη, η Δυτική Μακεδονία και η Ηγουμενίτσα. «Ο κύκλος επαφών θα ολοκληρωθεί μέσα στον Μάιο για να έχουμε μία εικόνα των πραγματικών προβλημάτων και των αναγκών στοχευμένων προσλήψεων για να απαντήσουμε ακριβώς εκεί που πονάει το σύστημα», πρόσθεσε, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ/ΜΠΕ.
Ακόμη, ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, εξαιρούνται τα χρήματα που έχουν τα νοσοκομεία, τα οποία είναι αναγκαία για τις τρέχουσες ανάγκες τους.

Αναφερόμενος στο σύστημα πληρωμής των εφημεριών των εργαζομένων στα νοσοκομεία, ο κ. Κουρουμπλής τόνισε: «Τρία χρόνια έχουν να πληρωθούν οι εφημερίες στα νοσοκομεία, για το '12, το ΄13 και το ΄14 . Αυτό γινόταν για να παρουσιαστεί πλεόνασμα. Με βάση την προσπάθεια που έκανε η σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και του υπουργείου Οικονομικών, λύσαμε τα νομικά προβλήματα, βρήκαμε τα χρήματα, τροποποιήσαμε τους προϋπολογισμούς και σήμερα είμαστε έτοιμοι, στις 27 Απριλίου, να πληρωθούν όλες αυτές οι εφημερίες και μέσα στον Μάιο θα γίνουν οι προσπάθειες για να μπορέσουμε να πληρώσουμε εφημερίες σε πραγματικό χρόνο. Θέλουμε όλα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων μέσα σε λίγο χρόνο να τα έχουμε πληρώσει. Προσπαθούμε να βρούμε τρόπους που να ανταποκρίνονται στον πραγματικό χρόνο. Πρέπει οι άνθρωποι που δουλεύουν να πληρώνονται, δεν μπορούν να πληρώνονται μετά από ένα και από δύο χρόνια. Δεν μπορείς να απαιτείς από έναν άνθρωπο που δουλεύει να τον πληρώνεις όποτε εσύ θέλεις. Κι όταν το απαιτείς αυτό απ΄ τον ιδιώτη πολύ περισσότερο πρέπει να είναι συνεπές το κράτος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ