Παρασκευόπουλος: Δεν θα αποφυλακίζεται όποιος αρνηθεί να φορέσει «βραχιολάκι» - iefimerida.gr

Παρασκευόπουλος: Δεν θα αποφυλακίζεται όποιος αρνηθεί να φορέσει «βραχιολάκι»

(EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξεκάθαρος ότι αν κάποιος φυλακισμένος δεν δεχθεί να φορέσει «βραχιολάκι», τότε δεν θα προχωρήσει ο κατ' οίκον περιορισμός του, ήταν ο Νίκος Παρασκευόπουλος.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι η διαδικασία των σχετικών αιτήσεων κρατουμένων, για την ένταξη στο μέτρο, θα ξεκινήσει στις 1 Μαΐου. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η συγκεκριμένη διάταξη δεν αφορά μέχρι στιγμής ισοβίτες, καθώς- όπως είπε μιλώντας στο Mega- χρειάζεται έκδοση σχετικού Προεδρικού Διατάγματος. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, αν προχωρούσε κάτι τέτοιο, η διάταξη θα αφορούσε περισσότερους από δέκα ισοβίτες.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον Σάββα Ξηρό και αν η διάταξη είναι φωτογραφική, ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε ότι «Τόσο βαριές προσβολές ανθρώπινης αξιοπρέπειας θα πρέπει να μας κινητοποιούν ανεξαρτήτως αν είναι 1-2 περιπτώσεις».

Επιπλέον, ο υπουργός επανέλαβε τη δήλωσή του ότι θα κάνει διάλογο ακόμα και με τρομοκράτες λέγοντας ότι «θα κάνω διάλογο με οποιονδήποτε για να γλιτώσω τη βία και να υπάρξει νομιμότητα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ