Ο Ντε Γκίντος θέλει να γίνει Ντάισελμπλουμ -Η Ισπανία εποφθαλμιά την προεδρία του Eurogroup - iefimerida.gr

Ο Ντε Γκίντος θέλει να γίνει Ντάισελμπλουμ -Η Ισπανία εποφθαλμιά την προεδρία του Eurogroup

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την προεδρία του Eurogroup, ώστε να ανακτήσει επιρροή, θέλει η Ισπανία, που τις επόμενες εβδομάδες θα κάνει προσπάθειες για να εξασφαλίσει τη συναίνεση των Ευρωπαίων εταίρων.

Η θητεία του Γερούν Ντάισελμπλουμ λήγει τον Ιούλιο και ο Ολλανδός έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να παραμείνει στη θέση. «Είναι πολύ απλό. Ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει την υποψηφιότητα της Ισπανίας και πιστεύουμε ότι έχουμε μια καλή πιθανότητα... διαθέτουμε υποστήριξη», είπε ο Λουίς Ντε Γκίντος, που ανέλαβε υπουργός Οικονομίας της κεντροδεξιάς κυβέρνησης της Ισπανίας υπό τον Μαριάνο Ραχόι αφότου το Λαϊκό Κόμμα αναδείχθηκε στην εξουσία το 2012 και πιστώνεται την οικονομική ανάκαμψη μετά την κρίση.

Η Ανγκελα Μέρκελ τον είχε στηρίξει δημόσια πέρυσι, χαρακτηρίζοντας τον Ντε Γκίντος, ως έναν εξαίρετο υπουργό Οικονομίας σε δύσκολες εποχές. Το αν θα καταφέρει να διαδεχθεί τον Ντάισελμπλουμ θα εξαρτηθεί από το εάν θα συγκεντρώσει ικανή υποστήριξη μεταξύ των υπολοίπων 18 κρατών μελών της ευρωζώνης. Το θέμα θα συζητηθεί άτυπα τον Μάιο από τους υπουργούς Οικονομικών. Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Ιούνιο.

Ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια για τον Ντε Γκίντος είναι ότι στην Ισπανία διεξάγονται βουλευτικές εκλογές στα τέλη του 2015. Πολλές χώρες μέλη της ευρωζώνης θα δίσταζαν να υποστηρίξουν έναν υπουργό το κόμμα του οποίου δεν είναι διόλου εγγυημένο ότι θα παραμείνει στην εξουσία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ