Η απάντηση του Βαρουφάκη στο «σφυροκόπημα» του Eurogroup: Είμαστε ενήλικες... [βίντεο] - iefimerida.gr

Η απάντηση του Βαρουφάκη στο «σφυροκόπημα» του Eurogroup: Είμαστε ενήλικες... [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη στιγμή που στο Eurogroup της Παρασκευής διαμορφωνόταν το σκηνικό ρήξης ανάμεσα στην Αθήνα και τους εταίρους της, ο Γιάνης Βαρουφάκης βρέθηκε εκ νέου στο επίκεντρο.

Τα μεγαλύτερα διεθνή ΜΜΕ μετέδωσαν πληροφορίες για επίθεση που δέχθηκε ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών από τους ομολόγους του κατά τη συνεδρίαση, αναφέροντας χαρακτηρισμούς όπως «ερασιτέχνης» και «τζογαδόρος», που εκτοξεύθηκαν εναντίον του.

Σε δηλώσεις του, ο Γιάνης Βαρουφάκης απέρριψε αυτούς τους ισχυρισμούς, όπως και το ότι συζητήθηκε ένα νέο πακέτο για την Αθήνα κατά τη συνεδρίαση, αν και παραδέχθηκε ότι κάποιος έριξε στο τραπέζι ένα plan B.

«Υπάρχει μεγάλη απόσταση από το τι ακούτε από τον Τύπο και την πραγματικότητα», είπε ο υπουργός Οικονομικών, σε δηλώσεις του στο Euronews. «Είμαστε ενήλικοι και συνάδελφοι, σεβόμαστε, ακόμη και συμπαθούμε ο ένας τον άλλον», συμπλήρωσε. Παραδέχθηκε όμως ότι «υπάρχει συγκεκριμένη ένταση κατά διαστήματα, σχετικά με την πρόοδο των διαπραγματεύσεων. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι σε ανθρώπινο επίπεδο δεν έχουμε άψογες προσωπικές σχέσεις».

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις, ο κ. Βαρουφάκης εκτίμησε ότι «βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία» αν και προέβλεψε ότι ίσως οι συζητήσεις χρειαστεί να φτάσουν στην τελευταία στιγμή, πριν προκύψει ένα αμοιβαία επωφελές συμπέρασμα, από την αντικρουόμενη ρητορική.

Σε ερώτηση για το αν συζητήθηκε ένα plan B, ελληνικής χρεοκοπίας, ο Ελληνας υπουργός παραδέχθηκε ότι «ένας συνάδελφος, ελπίζω ακούσια, ίσως από εκνευρισμό, το ανέφερε». Η άμεση απόκριση του ιδίου, όπως δήλωσε, ήταν να ξεκαθαρίσει ότι «δεν υπάρχει ένα τέτοιο εναλλακτικό πλάνο, δεν μπορεί να υπάρχει αυτό το plan B και όποια αναφορά σε αυτό είναι βαθιά αντιευρωπαϊκή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιάνης Βαρουφάκης Eurogroup
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ