Στο Μαξίμου σήμερα δήμαρχοι και περιφερειάρχες -Συνάντηση με τον πρωθυπουργό - iefimerida.gr

Στο Μαξίμου σήμερα δήμαρχοι και περιφερειάρχες -Συνάντηση με τον πρωθυπουργό

(EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συναντήσεις με την ΚΕΔΕ, αλλά και την Ενωση Περιφερειών Ελλάδος, θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός.

Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου θα περάσουν αρχικά οι περιφερειάρχες, που θα συναντήσουν τον Αλέξη Τσίπρα στις 12:00, ενώ στις 3 μ.μ. θα ακολουθήσουν οι δήμαρχοι. Οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης ζήτησαν αυτή τη συνάντηση, προκειμένου να λάβουν από τον πρωθυπουργό εξηγήσεις για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προβλέπει την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών τους διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Μετά από τις διαβεβαιώσεις του Δημήτρη Μάρδα ότι από αυτή τη διαδικασία θα εξαιρεθούν τα ανταποδοτικά τέλη, όπως και ότι νομοθετική ρύθμιση θα απαλλάξει από τυχόν ποινικές ευθύνες τους αιρετούς και θα καλύπτει τυχόν πρόστιμα για το σπάσιμο των προθεσμιακών καταθέσεων, φάνηκε ότι υπήρξε πρόοδος μεταξύ των δύο πλευρών.

Ομως, οι δήμαρχοι θέλουν να δουν και γραπτώς αυτές τις δεσμεύσεις, όπως και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και επιστροφής των διαθέσιμων στους δήμους.

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με την Ρένα Δούρου την Τρίτη, καθώς η περιφερειάρχης Αττικής απουσιάζει στο εξωτερικό και δεν θα παρεβρεθεί στο σημερινό ραντεβού του πρωθυπουργού με τους περιφερειάρχες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ