Δολοφόνησαν ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Πακιστάν -Της είχαν στήσει ενέδρα - iefimerida.gr

Δολοφόνησαν ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Πακιστάν -Της είχαν στήσει ενέδρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν την ακτιβίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Σαμπίν Μπαχμούντ, στο Πακιστάν.

Η γυναίκα μόλις είχε αποχωρήσει από συζήτηση που είχε οργανώσει για την πολιτική κατάσταση στην επαρχία Μπαλουτσιστάν, όπου οι δυνάμεις ασφαλείας διεξάγουν ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις εναντίον αυτονομιστών ανταρτών.

Η Μαχμούντ βρισκόταν στο αυτοκίνητό της, όταν δέχθηκε επίθεση από τους δύο δράστες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και την πυροβόλησαν. Μαζί της στο όχημα ήταν η μητέρα της, η οποία τραυματίστηκε. Αμέσως η ακτιβίστρια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, αλλά εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Η ακτιβίστρια είχε μόλις οργανώσει ένα σεμινάριο με τον τίτλο «Τερματίζοντας τη σιωπή στο Μπαλουτσιστάν», επικεντρωμένο στις εξαφανίσεις πολιτικών ακτιβιστών στην επαρχία αυτή του νοτιοδυτικού Πακιστάν.

Αγωνιστές που προασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα κατηγορούν τις δυνάμεις των υπηρεσιών ασφαλείας πως διαπράττουν εξωδικαστικές εκτελέσεις αυτονομιστών και αντιφρονούντων στο Μπαλουτσιστάν. Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν εξαφανιστεί και αργότερα βρεθεί νεκροί τα τελευταία χρόνια. Οι αρχές διαψεύδουν ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας ενέχονται στις δολοφονίες αυτές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ακτιβίστρια Πακιστάν ενέδρα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ