Θεοδωράκης σε κυβέρνηση: Βολεύετε τα κομματικά σας παιδιά, τους φίλους και συγγενείς αγνοώντας τους ικανούς - iefimerida.gr

Θεοδωράκης σε κυβέρνηση: Βολεύετε τα κομματικά σας παιδιά, τους φίλους και συγγενείς αγνοώντας τους ικανούς

Menelaos Myrillas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε εξέλιξη βρίσκεται στη Βουλή η συζήτηση για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, για τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων του Δημοσίου, με τον Σταύρο Θεοδωράκη να επιτίθεται στην κυβέρνηση για τις ενέργειες της σε όλα τα επίπεδα.

«Μέσα σε 90 ημέρες καταφέρατε, να μοιάζετε με "κάθε λέξη" της άσχημης πλευράς του παλιού συστήματος», ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού, επιρρίπτοντας, παράλληλα, ευθύνες στους κ.κ. Βούτση, Παπαδημούλη, Τσίπρα, αλλά και στην κυρία Κωνσταντοπούλου, θυμίζοντάς τους πως στο παρελθόν έλεγαν πως: «Η κατάλυση της Δημοκρατίας δεν συντελείται μόνο με τανκς αλλά και με ΠΝΠ».

«Διορίζετε τους αποτυχημένους πολιτευτές σας, βολεύετε τα κομματικά σας παιδιά, τους φίλους και συγγενείς αγνοώντας τους ικανούς», τόνισε και υποστήριξε: «Από τους 13 Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης που επιλέξατε, οι 11 είναι ΣΥΡΙΖΑ, ένας ΑΝΕΛ και ένας άστου κομματικής ταυτότητας»

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, παράλληλα, γνωστοποίησε το αίτημα των εκπαιδευτικών: «Να δώσετε στη δημοσιότητα τα βιογραφικά επιτυχόντων και αποτυχόντων. Να δούμε ποια είναι τα κριτήρια σας» και αμέσως μετά υπογράμμισε: «Εδώ καταργείτε την ηλεκτρονική ψηφοφορία στα AEI ως έργο των μηχανών και του διαβόλου, στην κατάργηση της αξιοκρατίας θα κολλήσουμε;»

Μιλώντας για το ζήτημα των διαπραγματεύσεων υποστήριξε πως «δεν ξεμένουμε μόνο από λεφτά, ξεμένουμε και από συμμάχους. Ακόμη και το φλερτ με τον Πούτιν και τη Ρωσία καταλήγει στο πουθενά», ρωτώντας: «Οδηγώντας τις διαπραγματεύσεις σε αδιέξοδο και ρήξη, με τι λεφτά και σε ποιο νόμισμα θα πληρωθούν τον άλλο μήνα μισθοί και συντάξεις;».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού από το βήμα της Βουλής διερωτήθηκε: «Υπάρχουν στα αλήθεια κάποιοι τόσο αφελείς, που πιστεύουν ότι είναι οι εκλογές απειλή για τους δανειστές;» και πρόσθεσε: «Οι εκλογές θα σημάνουν την άτακτη τελική χρεοκοπία της χώρας. Ή μήπως δεν υπάρχει για σας χώρα παρά μόνο κόμμα, μήπως δεν υπάρχει κοινωνία παρά μόνο ψηφοφόροι;» και κατέληξε: «Υπάρχει κάποια στιγμή που δεν αποφασίζεις εσύ για τις εξελίξεις, αλλά αποφασίζουν οι εξελίξεις για σένα. Εσείς τρέχετε προς τα εκεί».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ