Σακελλαρίδης: Στόχος όχι η υποδόση, αλλά η λύση στο θέμα της ρευστότητας - iefimerida.gr

Σακελλαρίδης: Στόχος όχι η υποδόση, αλλά η λύση στο θέμα της ρευστότητας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: SOOC/ ΝΙΚΟΣ ΛΥΜΠΕΡΤΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κυβέρνηση αγωνίζεται για ενδιάμεση συμφωνία που θα ξεκλειδώσει τη ρευστότητα άμεσα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Μιλώντας στο Mega, τόνισε ότι η Ελλάδα δεν ζητά μια υποδόση «και το μαρτύριο της σταγόνας να συνεχίζεται, ζητάμε να λυθεί πλήρως το θέμα της ρευστότητας».

Στόχος της κυβέρνησης είναι φέρει με νόμους μια σειρά μεταρρυθμίσεων οι οποίες θα είναι συνεπείς ώστε να ξεκλειδώσουν τα θέματα ρευστότητας, διευκρίνισε τόνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να προχωρήσουν εάν η αγορά της χώρας έχει στεγνώσει από ρευστότητα.

Λίγες ώρες μετά τις επαφές Τσίπρα με Μέρκελ, Ολάντ και Γιούνκερ, και λίγο πριν ξεκινήσει η σύνοδος του Eurogroup, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «μπορούμε και πρέπει να φτάσουμε σε μια συμφωνία για να υπάρξει λύση στο πρόβλημα της ρευστότητας, είμαι αισιόδοξος».

«Εμείς είμαστε έτοιμοι για τις μεταρρυθμίσεις, αλλά περιμένουμε τη συμφωνία» πρόσθεσε και επεσήμανε: «Εμείς έχουμε κάνει προτάσεις, τις έχουμε βελτιώσει, έχουμε καλύψει μεγάλη απόσταση από την δική μας πλευρά. Αυτό που μένει είναι να δούμε και μια αντίστοιχη βούληση από την πλευρά των πιστωτών για να βρεθεί μια λύση».

Όσον αφορά, τέλος, στο ενδεχόμενο έκτακτης σύγκλισης του Eurogroup την επόμενη εβδομάδα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε χαρακτηριστικά: Γιατί όχι και Eurogroup την άλλη εβδομάδα»;

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ