Απίστευτο: Τους απαγόρευσαν να ανοίξουν κλάμπ ανταλλαγής συντρόφων και το μετέτρεψαν σε... εκκλησία - iefimerida.gr

Απίστευτο: Τους απαγόρευσαν να ανοίξουν κλάμπ ανταλλαγής συντρόφων και το μετέτρεψαν σε... εκκλησία

Εικόνα αρχείου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια απίστευτη ιστορία εκτυλίσσεται σε μια αμερικανική πόλη του νότου, στο Τενεσί. Οπως αποκαλύπτει στην ιστοσελίδα του ο Guardian, κάποιοι ευφυείς επιχειρηματίες, όταν είδαν ότι δεν τους δίνουν άδεια να ανοίξουν κλαμπ ανταλλαγής συντρόφων, αποφάσισαν να ξεπεράσουν το εμπόδιο με έναν πιο ευέλικτο τρόπο: Επανήλθαν υποστηρίζοντας ότι θέλουν να κάνουν το χώρο...εκκλησία.

Λίγο έξω από το Νάσβιλ, μια εταιρεία προσπαθεί να ανοίξει μια εκκλησία. Τίποτε το περίεργο μέχρι εδώ... εκτός από το γεγονός ότι μερικές εβδομάδες πριν, η εταιρεία, προσπάθησε να ανοίξει ένα... κλαμπ ανταλλαγής συντρόφων («swingers’ club») στην ίδια ακριβώς τοποθεσία.

«Είναι ο ίδιος πελάτης, ναι» επιβεβαιώνει ο Λάρι Ρόμπερτς, δικηγόρος του Freedom 4 All Inc – του οργανισμού που προσπαθεί να ιδρύσει την εκκλησία. Αν αρθούν τα εμπόδια η εκκλησία θα μπορούσε να ανοίξει μέχρι τον Ιούλιο, είπε ο ίδιος.

Η εταιρεία, στις αρχές του έτους, προσπάθησε να ανοίξει ένα υποκατάστημα ανταλλαγής συντρόφων λίγα μέτρα από το Χριστιανικό σχολείο του Νάσβιλ. Ωστόσο οι τοπικοί δικηγόροι είχαν προσφύγει για να τροποποιηθεί η οριοθέτηση της οικιστικής ζώνης, με αποτέλεσμα να μπλοκάρουν το άνοιγμα του κλάμπ. Η τροποποίηση έληξε στις 17 του περασμένου Μαρτίου και μια εβδομάδα αργότερα, η εταρεία Freedom 4 All Inc, που έχει στην ιδιοκτησία της το οικόπεδο, πήρε άδεια ανακαίνισης και υποστήριξαν ότι πρόκειται ο χώρος να μετατραπεί σε εκκλησία.

Απίστευτο: Τους απαγόρευσαν να ανοίξουν κλάμπ ανταλλαγής συντρόφων και το μετέτρεψαν σε... εκκλησία | iefimerida.gr 0

Αναφερόμενος στην πρώτη τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος, ο δικηγόρος τους υποστηρίζει πως «αν δηλώνεις ότι είσαι εκκλησία, δεν χρειάζεται να πάρεις έγκριση από την κυβέρνηση»

Και διαβεβαιώνει:

«Πρόκειται να γίνει ένας χώρος όπου οι άνθρωποι θα συναντώνται και θα απολαμβάνουν την συντροφικότητα. Δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε σεξουαλική συμπεριφορά εκεί. Μπορούν να συναντήσουν κάποιον, να τον πάρουν να πάνε κάπου αλλού – σε σπίτι, σε ξενοδοχείο, σε μοτέλ. Δεν είναι κάτι διαφορετικό από ό,τι μπορεί κάποιος να βρει σε μπαρ που συχνάζουν εργένηδες, με τη διαφορά ότι οι άνθρωποι εδώ είναι λίγο πιο ανοιχτόμυαλοι».

Σύμφωνα με τον Ρόμπερτς, τα μέλη της εκκλησίας αυτής θα είναι περίπου 200.

Δεν πιστεύω ότι πραγματικά είναι εκκλησία» λέει μια τοπική δημοτική σύμβουλος.

Οπως ανέφερε, 4 από τα ηγετικά μέλη του κλαμπ έχουν ήδη κάνει αίτηση να χειροτονηθούν ως πάστορες και μετέφερε τις ανησυχίες των ψηφοφόρων της ότι πρόκειται να μετατραπεί ο χώρος σε κλάμπ ανταλλαγής συντρόφων.

Ενα από τα εμπόδια πάντως μπορεί να αποδειχθεί η συνδρομή μέλους για το Freedom 4 All. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, η ισόβια συνδρομή για ζευγάρια ή άνδρες εργένηδες είναι 1.000 δολάρια ενώ για γυναίκες 200$. Η ετήσια συνδρομή αντιστοίχως, είναι $200 για ζευγάρια ή άνδρες εργένηδες και $25 για μόνες γυναίκες.

Απίστευτο: Τους απαγόρευσαν να ανοίξουν κλάμπ ανταλλαγής συντρόφων και το μετέτρεψαν σε... εκκλησία | iefimerida.gr 1

«Δεν καταλαβαίνω, γιατί θα χρεώνεις όσους μπαίνουν σε μια εκκλησία» είπε.

Αλλά η κυριότερη ανησυχία για το swingers’ club είναι ότι θα μπορούσε να διαφθείρει τα παιδιά που πηγαίνουν στο γειτονικό σχολείο. «Κανείς λόγος ανησυχίας, η εκκλησία μας θα λειτουργεί σε άλλα ωράρια από εκείνα του σχολείου» απαντά ο δικηγόρος της εταιρείας. «Θα ανοίγουμε Παρασκευές και Σάββατα το βράδυ, από τις 8 μέχρι τις 2 ή 3 το πρωί» σημειώνει.

Οι κυριότεροι αντίπαλοι των σχεδίων της εταιρείας είναι οι τοπικοί κάτοικοι που σχετίζονται με το σχολείο Goodpasture Christian School. Ο πρόεδρος του είπε στο Associated Press ότι τα σχέδια που κατέθεσε η εταιρεία για την εκκλησία ήταν ακριβώς ίδια με εκείνα που είχαν κατατεθεί για το κλαμπ ανταλλαγής συντρόφων.

«Απλώς το δωμάτιο που πριν το ανέφεραν ως «μπουντρούμι» (dungeon) τώρα το ονομάζουν «δωμάτιο χωρωδίας» και το πρώην «δωμάτιο παιχνιδιών» τώρα αναφέρεται ως «χώρος συντροφικότητας»» είπε.

Ο δικηγόρος της εταιρείας προσπαθώντας να άρει τις ανησυχίες απαντά: «Μην περιμένετε να ανοίξετε την πόρτα και να δείτε όργια να εκτυλίσσονται. Απλώς δεν είναι αλήθεια αυτό». Και καταλήγωντας επισημαίνει: «Κανείς δεν θέλει να δει μια επένδυση $750,000 όπου κάποιος θα πει <ευχαριστώ για τα λεφτά, αλλά δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για ό,τι θέλετε>. Αυτός δεν είναι ο τρόπος που δουλεύουμε σ' αυτή τη χώρα»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ