Ο Τσίπρας ζήτησε συμφωνία τώρα και έκτακτο Eurogroup - iefimerida.gr

Ο Τσίπρας ζήτησε συμφωνία τώρα και έκτακτο Eurogroup

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάτι λιγότερο από μια ώρα κράτησε, τελικά, η πολυαναμενόμενη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Ανγκελα Μέρκελ.

Ο πρωθυπουργός συζήτησε με την Γερμανίδα καγκελάριο στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το Μεταναστευτικό με το περιβάλλον του πρωθυπουργού να κάνει λόγο για «εποικοδομητικό και θετικό κλίμα».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας ζήτησε ενδιάμεση συμφωνία Αθήνας-εταίρων μέχρι το τέλος Απριλίου, κάτι, που συνάδει με την επιθυμία της κυβέρνησης να υπάρξει έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την ερχόμενη Πέμπτη.

Ο Τσίπρας ζήτησε συμφωνία τώρα και έκτακτο Eurogroup | iefimerida.gr 0

Κύκλοι του πρωθυπουργού ανέφεραν ότι Τσίπρας και Μέρκελ κατέγραψαν στη συζήτησή τους τα βήματα προόδου που έχουν γίνει από την προηγούμενη συνάντησή τους στο Βερολίνο, ενώ, ο πρωθυπουργός ζήτησε επιτάχυνση των διαδικασιών για να ισχύσει η απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου.

«Στο Euroworking Group υπάρχει μεγάλη πρόοδος και στο Eurogroup αύριο περιμένουμε ότι αυτή η πρόοδος θα καταγράφει ώστε να υπάρξει συμφωνία» ανέφεραν νωρίτερα κυβερνητικές πηγές και προσέθεταν πως «πρέπει το Σαββατοκύριακο και τις επόμενες μέρες να συνεδριάζει συνεχώς το Brussels Group, ώστε μέχρι την Τετάρτη να υπάρχει συμφωνία και να συγκληθεί την Πέμπτη έκτακτο Eurogroup».

Ο Τσίπρας ζήτησε συμφωνία τώρα και έκτακτο Eurogroup | iefimerida.gr 1

Νωρίτερα πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα επισημάνει στην Ανγκελα Μέρκελ ότι η Ελλάδα έχει ήδη κάνει το 70% από αυτά που της ζητήθηκαν και πως περιμένει να πράξουν το ίδιο και οι εταίροι.

Από το Μαξίμου, ωστόσο, διέρρεαν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και πως «Η ελληνική κυβέρνηση όπως δεν δέχεται τελεσίγραφα έτσι και δεν θέτει».

Ο Τσίπρας ζήτησε συμφωνία τώρα και έκτακτο Eurogroup | iefimerida.gr 2

«Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία»

Η κυβέρνηση αποδίδει τις αντικρουόμενες δηλώσεις των Ευρωπαίων σε πιέσεις που ασκούνται, ενώ κυβερνητική πηγή, ερωτηθείσα σχετικά με τα σενάρια για πρόωρες εκλογές ή δημοψήφισμα, αναφέρει ότι αν η επιλογή των εταίρων είναι η ρήξη, τότε όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Ομως «είμαστε πολύ κοντά. Αν μας χώριζε άβυσσος, τότε θα ήταν πιο πιθανά αυτά τα σενάρια. Εάν όμως οι εταίροι ήθελαν τη ρήξη, θα το είχαν κάνει αυτό από τις 28 Φεβρουαρίου, όταν ξεκίνησε η συζήτηση για τις διαπραγματεύσεις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ