«Επεσαν κεφάλια» στο Αθηναϊκό Πρακτορείο μετά τη μετάδοση συνέντευξης του Βαρουφάκη από το 2012 - iefimerida.gr

«Επεσαν κεφάλια» στο Αθηναϊκό Πρακτορείο μετά τη μετάδοση συνέντευξης του Βαρουφάκη από το 2012

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη κυκλοφόρησε τις τελευταίες ώρες, στην οποία ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για «παραλογισμό» στις απαιτήσεις της Τρόικα για περαιτέρω λιτότητα και συρρίκνωση του δημόσιου τομέα.

Η είδηση αυτή, τελικά, έρχεται από το... μακρινό 2012, καθώς ο υπουργός Οικονομικών είχε δώσει τότε την εν λόγω συνέντευξη στην εφημερίδα The Australian.

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων διόρθωση την είδηση κάνοντας λόγο για «λάθος εκ παραδρομής».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Ακυρώνεται το τηλεγράφημα με τίτλο «Αυστραλία: «Παραλογισμός» η απαίτηση της τρόικας για περαιτέρω συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, τονίζει ο Γ. Βαρουφάκης σε συνέντευξη στην εφημερίδα The Australian» που μεταδόθηκε στις 10.19, καθώς εκ παραδρομής του ανταποκριτή μας στην Αυστραλία μεταδόθηκε συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών που είχε δώσει στην εφημερίδα The Australian, τον Οκτώβριο του 2012

«Θύματα» της είδησης έπεσαν πολλές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και εκπομπές.

Και ο ίδιος ο υπουργός, όμως, έσπευσε να διορθώσει τον ΣΚΑΪ που μετέδωσε την είδηση αναφέροντας σε tweet του «Χαίρομαι που ανακαλύψατε τη συνέντευξή μου με τον R. Gottliebsen. Αν αναφέρατε ότι δόθηκε τον Οκτώβριο του 2012, θα χαιρόμουν περισσότερο.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών

«Η συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, στο οικονομικό ένθετο Business Spectator της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας The Australian, που αναπαράγεται σήμερα στον ελληνικό τύπο, δόθηκε και δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο του 2012!

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, που αναπαρήγαγε πρώτο τη συνέντευξη, ήδη προέβη στην αναγκαία διόρθωση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΟΙΚ.

Σε προσωρινή αργία τέθηκε ο ανταποκριτής του ΑΠΕ - ΜΠΕ στην Αυστραλία

Μετά από την έκταση που πήρε το θέμα, ο Γενικός Διευθυντής του ΑΠΕ, Μιχάλης Ψύλλος, με ανακοίνωσή του ανέφερε ότι ο ανταποκριτής του ΑΠΕ - ΜΠΕ στην Αυστραλία τέθηκε σε προσωρινή αργία.

«Το ΑΠΕ - ΜΠΕ ζητεί συγγνώμη από τους συνδρομητές του.Το θέμα θα απασχολήσει την πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ του ΑΠΕ-ΜΠΕ» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιάνης Βαρουφάκης τρόικα συνέντευξη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ