Aριστούργημα: Εικόνες μέσα από το ιστορικό Acropole Palace και τις εργασίες αποκατάστασης - iefimerida.gr

Aριστούργημα: Εικόνες μέσα από το ιστορικό Acropole Palace και τις εργασίες αποκατάστασης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το υπέροχο, αντιπροσωπευτικό δείγμα αρχιτεκτονικής της art nouveaux, το Acropole Palace, φαίνεται πως θα επιστρέψει στην ενεργή ζωή της πόλης, αφού οι εργασίες αποκατάστασης προχωρούν εντατικά.

Aριστούργημα: Εικόνες μέσα από το ιστορικό Acropole Palace και τις εργασίες αποκατάστασης  | iefimerida.gr 0
Aριστούργημα: Εικόνες μέσα από το ιστορικό Acropole Palace και τις εργασίες αποκατάστασης  | iefimerida.gr 1

Η αποκατάσταση του ιστορικού διατηρητέου κτιρίου, που συνδέθηκε με την έντονη κοσμική ζωή του Μεσοπολέμου, αλλά και με τη νεότερη ιστορία της πόλης των Αθηνών, έχει ήδη προχωρήσει. Στα μέσα Ιανουαρίου ξεκίνησαν και οι εργασίες αποκατάστασης των όψεων του κτιρίου επί των οδών Πατησίων και Αβέρωφ, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης του γύψινου τραβηχτού διακόσμου, οι οποίες και προβλέπεται να ολοκληρωθούν μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

Οι τελικές εργασίες χρωματισμού της όψης του κτιρίου προβλέπεται να ολοκληρωθούν στα τέλη Ιουλίου, οπότε και θα αποκαλυφθεί η πρόσοψη του κτιρίου, εφόσον θα είναι δυνατή η απομάκρυνση του ικριώματος από τις όψεις. Για λόγους ασφαλείας θα παραμείνει στο έργο η περίφραξη προστασίας μέχρι την τελική περαίωσή του.

Aριστούργημα: Εικόνες μέσα από το ιστορικό Acropole Palace και τις εργασίες αποκατάστασης  | iefimerida.gr 2
Aριστούργημα: Εικόνες μέσα από το ιστορικό Acropole Palace και τις εργασίες αποκατάστασης  | iefimerida.gr 3

Το κτίριο είναι έργο του αρχιτέκτονα Σωτήρη Μαγιάση και οικοδομήθηκε τα έτη 1925-26. Θεωρείται αντιπροσωπευτικό δείγμα αρχιτεκτονικής της art nouveau στην Ελλάδα και χαρακτηρίστηκε ως έργο τέχνης από το ΥΠΠΟ. Πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα κτίρια της εποχής του Μεσοπολέμου και χαρακτηρίζεται από σπάνια και ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά και μορφολογικά στοιχεία, που το αναδεικνύουν ως εξαιρετικό δείγμα του ρυθμού art nouveau στον ευρύτερο ευρωπαϊκό χώρο.

Χθες επισκέφθηκε το ιστορικό κτίριο ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης μαζί με τη γενική γραμματέα Πολιτισμού Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη. Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Aριστούργημα: Εικόνες μέσα από το ιστορικό Acropole Palace και τις εργασίες αποκατάστασης  | iefimerida.gr 4

«Η ολοκλήρωση του Acropole Palace αποτελεί προτεραιότητα του υπουργείου Πολιτισμού. Το Acropole Palace θα μετατραπεί σε σημαντικό κύτταρο πολιτισμού, ένα χώρο καλλιτεχνικής δημιουργίας και προσέλκυσης κυρίως νέων καλλιτεχνών, που θα στεγάζει και χώρους εκθέσεων, πωλητήριο του ΤΑΠΑ κ.α. Το Acropole μαζί με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Επιγραφικό Μουσείο, το κτίριο του Πολυτεχνείου και την ανάπλαση της οδού Τοσίτσα μπορούν να δημιουργήσουν μια νέα γειτονιά πολιτισμού στο κέντρο της πόλης και να λειτουργήσουν σαν ισχυρός πόλος ανάπτυξης για ολόκληρη τη περιοχή, η οποία εδώ και χρόνια υποβαθμίζεται και πλήττεται από την κρίση».

Aριστούργημα: Εικόνες μέσα από το ιστορικό Acropole Palace και τις εργασίες αποκατάστασης  | iefimerida.gr 5
Aριστούργημα: Εικόνες μέσα από το ιστορικό Acropole Palace και τις εργασίες αποκατάστασης  | iefimerida.gr 6
Aριστούργημα: Εικόνες μέσα από το ιστορικό Acropole Palace και τις εργασίες αποκατάστασης  | iefimerida.gr 7
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ