Σακελλαρίδης: Ο Σαμαράς προσπάθησε να σώσει την υστεροφημία της κυβέρνησής του - iefimerida.gr

Σακελλαρίδης: Ο Σαμαράς προσπάθησε να σώσει την υστεροφημία της κυβέρνησής του

Nick Paleologos / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O Αντώνης Σαμαράς «επιδόθηκε σε μία προσπάθεια διάσωσης της υστεροφημίας της κυβέρνησής του», είπε για τη προχθεσινή συνέντευξη του πρώην Πρωθυπουργού ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

«Χωρίς ίχνος ουσιαστικής αυτοκριτικής, θεώρησε ότι το μόνο ολίσθημά του ήταν το “επικοινωνιακό Βατερλώ” του ΕΝΦΙΑ και της υπερφορολόγησης. Λες και οι πολίτες, με καλύτερη επικοινωνιακή διαχείριση, θα έβρισκαν περισσότερα χρήματα στο πορτοφόλι τους. Την ίδια στιγμή υπερασπίστηκε με πάθος τις μειώσεις των επικουρικών! Για όλα αυτά ο κ. Σαμαράς καταδικάστηκε από τους πολίτες στις 25 Γενάρη», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Όμως και κ. Σαμαράς βρέθηκε και σε ένα πέλαγος αντιφάσεων, αποδεικνύοντας ότι ούτε και στο ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να βοηθήσει τη χώρα. Ενώ επαίρεται ότι έβγαζε τη χώρα από Μνημόνιο, παραδέχεται ότι αδυνατούσε να κλείσει την αξιολόγηση, μη δεχόμενος τις απαιτήσεις της Τρόϊκα! Οπότε όταν ασκεί κριτική στη σημερινή κυβέρνηση ότι δεν κλείνει την συμφωνία, τι ακριβώς ζητάει», διερωτήθηκε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης που στη συνέχεια έθεσε μία σειρά ερωτημάτων από τα οποία αναμένει απάντηση από τον Αντώνη Σαμαρά.

Τα ερωτήματα που έθεσε είναι τα εξής:

  • Να αποδεχθεί η κυβέρνηση μείωση συντάξεων;
  • Να αποδεχθεί η κυβέρνηση απελευθέρωση απολύσεων;
  • Ποια είναι η γνώμη του κ. Σαμαρά για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την αύξηση του κατώτατου μισθού; Ποια είναι η άποψή του για την ζούγκλα της αγοράς εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.
  • Πιστεύει ότι πρέπει να αυξηθεί ο ΦΠΑ σε συγκεκριμένα αγαθά και υπηρεσίες, αλλά και στα νησιά;
  • Να συνεχιστεί το ξεπούλημα των δημοσίων επιχειρήσεων με χαριστικούς όρους, όπως γινόταν επί των ημερών του;

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να κάνει «μια αυτοκριτική για τις ασφυκτικές συνθήκες ρευστότητας που κληροδότησε στη νέα κυβέρνηση» και ότι βρίσκεται απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης «για την έξοδο από την κρίση και την επανάκτηση της αξιοπρέπειας του λαού μας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ