Σαμαράς: Είχα προτείνει στον Κουβέλη να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας - iefimerida.gr

Σαμαράς: Είχα προτείνει στον Κουβέλη να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο πλαίσιο της συνέντευξής του στην εκπομπή «On line» του Mega ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε και σε ερωτήματα του κοινού που ήταν στο στούντιο και μέσω του twitter, ενώ αποκάλυψε ότι είχε προτείνει, πριν τον Σταύρο Δήμα, στον Φώτη Κουβέλη να είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

«Αισθάνομαι ότι πρέπει να ζητήσω συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για την ψήφιση της κας Ζωής Κωνσταντοπούλου» είπε ο κ. Σαμαράς

«Θα μετείχα σε οτιδήποτε για την βοήθεια της πατρίδας» απάντησε σε ερώτηση για το αν θα συμμετείχε σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Διευκρίνισε πάντως ότι το συγκεκριμένο ερώτημα έχει προϋποθέσεις, πότε με ποιόν, με ποιούς στόχους.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι πριν τον κ. Σταύρο Δήμα είχε προτείνει στον κ. Φώτη Κουβέλη να είναι υποψήφιος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας μέσω του συνεργάτη του Δημήτρη Σταμάτη αλλά αρνήθηκε.

Για τον ανασχηματισμό του Ιουνίου και για τις κατηγορίες πως από τότε η κυβέρνηση μεταρρυθμιστικά «έκατσε» ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θύμησε πως μία από τις δυσκολότερες ιδιωτικοποιήσεις εκείνη της ΔΕΗ έγινε τότε, κατηγορώντας τον υπουργό, κ. Λαφαζάνη πως το πάγωμα της διαδικασίας θα κοστίσει πολλά χρήματα. Θύμησε μάλιστα την αξιοποίηση του Ελληνικού και των περιφερειακών αεροδρομίων. Ωστόσο, δήλωσε για πρώτη φορά πως μπορεί να δεχθεί ότι ο ανασχηματισμός δεν ήταν καλός.

Σε ερώτηση για τις τρεις καλύτερες μεταρρυθμίσεις, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως η προηγούμενη κυβέρνηση κατάφερε να βγάλει τη χώρα στις αγορές, τη δημιουργία ηλεκτρονικού κράτους και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που έγινε πιλοτικά σε συγκεκριμένους δήμους, το οποίο θα γινόταν σε όλη τη χώρα από το 2017. Μίλησε και για άλλες μεταρρυθμίσεις, λέγοντας για άλλη μία φορά πως δεν τις διαφημίσαμε όπως θα έπρεπε. Σημαντικές χαρακτήρισε επίσης τις κινήσεις με τον αγωγό ΤΑP και την αξιοποίηση του Ελληνικού.

Για τις περικοπές στην εκπαιδευτική πολιτική είπε ότι έγινε αλλαγή στην εκπαίδευση, ωστόσο δέχθηκε ότι υπήρξε λιτότητα και στην Παιδεία. Σημείωσε πάντως ότι υπήρχαν σπατάλες στα νοσοκομεία, στα φάρμακα, στις συντάξεις μαϊμού τις οποίες η κυβέρνηση περιόρισε ενώ έκανε ότι μπορούσε για να βοηθήσει όσους είχαν μεγαλύτερη ανάγκη. Σήμερα πρόσθεσε ότι υπάρχει γενική κατακραυγή για τον νυν υπουργό Παιδείας. Σε ερώτηση ότι υπάρχουν παιδιά που λιποθυμούν από ασιτία απάντησε ότι σύντομα η χώρα θα έβγαινε από την κρίση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ