Παρασκήνιο: Η βραδινή επίσκεψη της Ζωής στο Μαξίμου και η υποχώρηση της κυβέρνησης για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου - iefimerida.gr

Παρασκήνιο: Η βραδινή επίσκεψη της Ζωής στο Μαξίμου και η υποχώρηση της κυβέρνησης για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

SOOC/ΝΙΚΟΣ ΛΙΜΠΕΡΤΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν προχώρησε, τελικά, η πρόταση Μάρδα που πυροδότησε την άνευ προηγουμένου ένταση το απόγευμα της Τετάρτης στη Βουλή.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είχε προτείνει να «περάσει» η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων με τη διαδικασία του κατ' επείγοντος και σε μια συνεδρίαση, ωστόσο, αυτό έφερε την οργισμένη αντίδραση της αντιπολίτευσης και έντονο παρασκήνιο.

Η συνεδρίαση διακόπηκε για δύο φορές τόσο για να ηρεμήσουν τα πνεύματα όσο και για να καθορίσει η κυβέρνηση της στάσης της.

Μάλιστα, το βράδυ της Τετάρτης υπήρξε και αιφνιδιαστική επίσκεψη της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο Μέγαρο Μαξίμου με πληροφορίες να αναφέρουν ότι έγινε για λόγους... συνεννόησης.

Τελικά, η διάσκεψη των προέδρων αποφάσισε η ΠΝΠ να πάει την Παρασκευή για συζήτηση και ψήφιση.

Η αρμόδια επιτροπή, πάντως, έκανε δεκτό το αίτημα της αντιπολίτευσης (σε αντίθεση με την πρόταση Μάρδα) και την Πέμπτη θα δεχθεί την ΚΕΔΕ και άλλους φορείς οι οποίοι θα εκθέσουν τις απόψεις τους για το ζήτημα.

Είναι, πάντως, ενδεικτική η διάθεση της κυβέρνησης να «τελειώνει» με το ζήτημα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, κάτι, που θα γίνει στο τέλος αυτής της εβδομάδας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ