Ο χάρτης του θανάτου: Οι τραγωδίες με μετανάστες που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη, από το 2000 - iefimerida.gr

Ο χάρτης του θανάτου: Οι τραγωδίες με μετανάστες που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη, από το 2000

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι ίσως ένας από τους πιο φρικτούς χάρτες. Γύρω από την Ευρώπη και την Αφρική, κόκκινες κηλίδες. Σαν το αίμα των ανθρώπων που έχασαν σε αυτά τα σημεία τη ζωή τους, προσπαθώντας να φτάσουν στη δική τους γη της Επαγγελίας.

Πρόκειται για το χάρτη που καταγράφει κάθε τραγωδία με μετανάστες που επιχειρούν να φτάσουν στην Ευρώπη, από το 2000 μέχρι σήμερα. Την Κυριακή, περισσότερα από 800 άτομα πνίγηκαν, όταν βυθίστηκε ένα σκάφος με στοιβαγμένους ανθρώπους που έψαχναν την ελπίδα. Ηταν η χειρότερη τραγωδία αυτού του είδους στη Μεσόγειο, από τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο.

Το ακόμη χειρότερο, είναι πως το περιστατικό αποτελεί τον τελευταίο κρίκο σε μία αλυσίδα τέτοιων φρικτών συμβάντων, εξαιτίας των οποίων ο τραγικός απολογισμός της χρονιάς ξεπερνά τους 1.700 νεκρούς, 30 φορές περισσότεροι από ότι πέρυσι τέτοια εποχή, κάτι που αποτελεί ένα ακόμη μαύρο ρεκόρ.

Παρότι αυτή η πρωτοφανής αύξηση προκάλεσε την έκτακτη σύσκεψη κορυφής της Πέμπτης, οι θάνατοι των μεταναστών είναι μία τραγική πραγματικότητα για δεκαετίες.

Σύμφωνα με τους Φακέλους Μετανάστευσης, ένα πρότζεκτ Ευρωπαίων δημοσιογράφων που προσπαθούν να υπολογίσουν με ακρίβεια τον αριθμό ανδρών, γυναικών και παιδιών που έχουν χάσει τη ζωή τους προσπαθώντας να φτάσουν στην Ευρώπη, έχουν συλλέξει δεδομένα από το 2000 για αυτές τις τραγικές απώλειες.

Με βάση αυτά τα στοιχεία δημιουργήθηκε ο παρακάτω χάρτης, που αποκαλύπτει ότι πάνω από 2.000 τραγικά περιστατικά έχουν γίνει σε αυτή την περίοδο, με θανάτους μεταναστών που προσπαθούν να αναζητήσουν μία καλύτερη τύχη στην Ευρώπη.

Πατώντας σε κάθε σημείο, μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για το κάθε περιστατικό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μετανάστες ναυάγιο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ