Οι αρχαίοι Βρετανοί έτρωγαν νεκρούς και έπιναν στα κρανία τους [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι αρχαίοι Βρετανοί έτρωγαν νεκρούς και έπιναν στα κρανία τους [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι αρχαίοι Βρετανοί ήταν κανίβαλοι και χρησιμοποιούσαν τα κρανία των νεκρών ως κούπες και κύπελλα για να τραφούν, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Οι αρχαίοι Βρετανοί έτρωγαν νεκρούς και έπιναν στα κρανία τους [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα στο περιοδικό Journal of Human Evolution, τα ανθρώπινα λείψανα ηλικίας 15.000 ετών, που βρέθηκαν μέσα σε σπηλιές στο Σόμερσετ, είχαν γρατζουνιές, δαγκωματιές και ραγίσματα που υποδεικνύουν πως είχαν χρησιμοποιηθεί ως κύπελλα.

Οι αρχαίοι Βρετανοί έτρωγαν νεκρούς και έπιναν στα κρανία τους [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Η ερευνητική ομάδα από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το University College του Λονδίνου, χρησιμοποίησε σύγχρονες τεχνικές χρονολόγησης με άνθρακα για να αποδείξουν ότι τα μόνα τμήματα από τους σκελετούς που δεν είχαν μασηθεί ήταν τα κρανία.

Πιστεύουν ότι οι κυνηγοί-τροφοσυλλέκτες, γνωστοί ως Κρο Μανιόν ή Magdalenians, έσπαγαν προσεκτικά τα κρανία, αφαιρούσαν το μυαλό και έφτιαχναν κύπελλα και κούπες.

Οι αρχαίοι Βρετανοί έτρωγαν νεκρούς και έπιναν στα κρανία τους [εικόνες]  | iefimerida.gr 2

Οι επιστήμονες γνώριζαν για τα οστά του σπηλαίου Γκόουφ, στο Τσένταρ Γκορτζ της νοτιοδυτικής επαρχίας Σόμερσετ, στην Νέα Αγγλία από το 1880 αλλά μόνο η πρόσφατη πρόοδος της επιστήμης και τεχνολογίας καθίστησε δυνατή την περαιτέρω ανάλυση των ευρημάτων.

Οι αρχαίοι Βρετανοί έτρωγαν νεκρούς και έπιναν στα κρανία τους [εικόνες]  | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βρετανοί κανιβαλισμός Κρανιά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ