Προειδοποίηση υπαλλήλων ΕΚΠΑ: Με τη μεταφορά διαθέσιμων θα χάσουν τη δουλειά τους 7.000 ερευνητές - iefimerida.gr

Προειδοποίηση υπαλλήλων ΕΚΠΑ: Με τη μεταφορά διαθέσιμων θα χάσουν τη δουλειά τους 7.000 ερευνητές

(EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως το τελειωτικό χτύπημα για το ΕΚΠΑ χαρακτηρίζουν οι διοικητικοί υπάλληλοι του ιδρύματος τη μεταφορά των διαθέσιμων του ιδρύματος στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Με ανακοίνωσή τους, οι υπάλληλοι εκφράζουν την αντίθεσή τους στην εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία- όπως τονίζουν- μεταφράζεται ουσιαστικά σε κλείσιμο του πανεπιστημίου μετά και από τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης από τα 35 εκατ. ευρώ στα 11,5 εκατ. Ευρώ, αλλά και του διοικητικού προσωπικού με την εφαρμογή της διαθεσιμότητας.

Με δεδομένο ότι το πανεπιστήμιο δεν θα μπορεί να καλύψει τις λειτουργικές του ανάγκες, είναι σίγουρη η υποβάθμιση των σπουδών της δημόσιας δωρεάν ανώτατης εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της εκπαίδευσης και της έρευνας, προειδοποιεί το ΕΚΠΑ.

«Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Ερευνας, με τις δεσμεύσεις που έχει σε συμβόλαια έρευνας και τις ιδιωτικο-οικονομικές υποχρεώσεις με αντισυμβαλλόμενους και Διεθνείς Οργανισμούς, θα καταρρεύσει ως πηγή χρηματοδότησης του Πανεπιστημίου», αναφέρει η ανακοίνωση.

Οπως προειδοποιούν οι διοικητικοί υπάλληλοι, συνέπεια θα είναι να σταματήσει η έρευνα και να χάσουν την δουλειά τους περίπου 7.000 νέοι ερευνητές και λοιπό προσωπικό που απασχολείται στα ερευνητικά προγράμματα, με βαρύ πλήγμα στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών και τις Διδακτορικές Σπουδές.

Τέλος, οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ ζητούν από την κυβέρνηση να αναλογιστεί το βάρος της ευθύνης της «για την καταστροφή που θα επιφέρει» η εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ