Euronews: Θα είναι πρωτοφανές να δώσει ο Πούτιν προκαταβολή στην Αθήνα για τον αγωγό - iefimerida.gr

Euronews: Θα είναι πρωτοφανές να δώσει ο Πούτιν προκαταβολή στην Αθήνα για τον αγωγό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H συνάντηση του επικεφαλής της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ με τον Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με τις προοπτικές συνεργασίας της Ρωσίας με την Ελλάδα στον τομέα της ενέργειας, δεν περνούν απαρατήρητες.

Το euronews, αναφέρει πως ο τουρκικός αγωγός που είναι το μεγάλο πλάνο του Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει, ήδη, προκαλέσει μεγάλες ανησυχίες μεταξύ των αξιωματούχων της ΕΕ θεωρώντας πως η δυναμικότητα του έργου (63 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα) θα υπερβεί τη ζήτηση από την Τουρκία, την Ελλάδα και άλλους πιθανούς πελάτες.

Παράλληλα, ζήτημα έχει προκύψει και με τη φημολογία ότι το Κρεμλίνο προτίθεται να δώσει στην Αθήνα ένα ποσό της τάξης των πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ, ως προκαταβολή για το έργο – πριν καν αυτό ξεκινήσει. Οι αναλυτές θεωρούν πως η Ρωσία δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση.

Ο Κωνσταντίνος Φίλης, επικεφαλής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Θα ήταν πρωτοφανές για τη ρωσική πλευρά να καταβάλει το συγκεκριμένο ποσό για ένα έργο που αντιμετωπίζει μια σειρά από αβεβαιότητες και απέχει πολύ από το να μπει σε εφαρμογή».

Μάλιστα, πρόσθεσε πως αν τελικά η Ελλάδα βρεθεί στην κατάσταση να λάβει χρήματα από τη Ρωσία, τότε θα πρέπει να περιμένει να της ζητηθούν τα ανάλογα ανταλλάγματα από τον Πούτιν.




Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ