25 χρόνια μετά την ταινία Pretty Woman -Πόρνες και χριστιανικά μπλογκ «σφάζονται» [εικόνες] - iefimerida.gr

25 χρόνια μετά την ταινία Pretty Woman -Πόρνες και χριστιανικά μπλογκ «σφάζονται» [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πριν από 25 χρόνια, η ταινία Pretty Woman απαθανάτιζε την πόρνη που έγινε πριγκίπισσα όπως στα παραμύθια. Αυτή την ιστορία καταγγέλλει ένα χριστιανικό μπλογκ το οποίο αμέσως εντόπισαν στο twitter οι εργάτριες του σεξ.


«Ποτέ δεν ήμουν τόσο ευτυχισμένη όσο είμαι τώρα στη βιομηχανία του σεξ. Πληρώνω τις σπουδές μου και τα εισιτήριά μου στο θέατρο», γράφει μία.
«Εργάτρια του σεξ περήφανη και ευτυχισμένη, δεν είμαι θύμα», γράφει μια άλλη.
«Δούλεψα στο δρόμο, στα μπορδέλα, στα πιπ σόου», μια τρίτη.
Με το #FacesOfProstitution εκατοντάδες πόρνες από την Αυστραλία ανέβασαν μηνύματα στα social media χρησιμοποιώντας αυτό το hashtag.

25 χρόνια μετά την ταινία Pretty Woman -Πόρνες και χριστιανικά μπλογκ «σφάζονται» [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Πρόκειται για ένα κίνημα που ξεπήδησε ακριβώς τη στιγμή που η ταινία Pretty Woman γιορτάζει τα 25 της χρόνια. Είναι η ρομαντική ιστορία ανάμεσα σε μια πόρνη και τον πλούσιο πελάτη της. Η Τζούλια Ρόμπερτς κάνει την πόρνη με το τεράστιο χαμόγελό της, τις ψηλές μπότες και τα βραδινα φορέματα ενώ ο ιλιγγιώδης Ρίτσαρντ Γκηρ κατόρθωσε σε αυτή την ταινία να αιχμαλωτίσει εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Ενα τέταρτο του αιώνα αργότερα, η ταινία προκαλεί πάντα πυρετώδεις συζητήσεις.

25 χρόνια μετά την ταινία Pretty Woman -Πόρνες και χριστιανικά μπλογκ «σφάζονται» [εικόνες] | iefimerida.gr 1

«Αν δεν ξέρετε τίποτα από τη ζωή μου, δεν σας δίνω το δικαίωμα να με σώσετε», επιχειρηματολογεί στο Twitter μια ακόλουθος του #FacesOfProstitution.
Ολα ξεκίνησαν όταν το χριστιανικό μπλογκ Exodus Cry εμφανίστηκε λέγοντας ότι παλεύει εναντίον των σκλάβων του σεξ. «Κι εγώ όταν ήμουν έφηβη λάτρεψα την ταινία Pretty Woman...Αλλά η πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με τη ρομαντική ιστορία που είδα: είναι μια φρικτή τραγωδία» γράφει σε ένα από τα άρθρα του χριστιανικού μπλογκ η Laila Mickelwait, η οποία φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.

25 χρόνια μετά την ταινία Pretty Woman -Πόρνες και χριστιανικά μπλογκ «σφάζονται» [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Πάει μάλιστα ακόμη πιο μακριά. Δίπλα στη φωτογραφία της Τζούλια Ρόμπερτς βάζει τη φωτογραφία της Μαρία, μιας πόρνης από την Ανατολική Ευρώπη, θύμα της εμπορίας ανθρώπων, αδύνατη, με αιματώματα στις γάμπες.

25 χρόνια μετά την ταινία Pretty Woman -Πόρνες και χριστιανικά μπλογκ «σφάζονται» [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Η αρθρογράφος αναφέρει ότι συνάντησε νέες γυναίκες που έγιναν πόρνες επειδή είδαν αυτή την ταινία του Χόλιγουντ. Νόμιζαν ότι θα συναντούσαν ένα σύμπαν γκλάμουρ και ρομαντικό. «Οι ηθοποιοί θα πρέπει να ζητήσουν συγνώμη από αυτές τις γυναίκες» γράφει. Προσθέτει και στοιχεία: 75% από τις πόρνες βιάζονται, 95% τρώνε ξύλο.
Ενα γυναικείο περιοδικό της Αυστραλίας, το Mamamia, αναδημοσίευσε το άρθρο προκαλώντας θύελλα στις πόρνες της χώρας. Στις περισσότερες πολιτείες της Αυστραλίας, η πορνία και οι οίκοι ανοχής είναι νόμιμα.
Οπως για παράδειγμα στο Σίδνεϊ, όπου εργάζεται μια 21χρονη πόρνη η Tilly Lawless. Θύμωσε με όσα διάβασε και ανέβασε μια φωτογραφία της στο instagram, με μακριά μαλλιά και χαλαρό ύφος, γράφοντας: «Ενα μόνο άτομο δεν μπορεί να εκπροσωπήσει τον πολυσύνθετο κόσμο των εργατριών του σεξ, αλλά, να ένα πρόσωπο της πορνίας, ανάμεσα σε χιλιάδες άλλα».

25 χρόνια μετά την ταινία Pretty Woman -Πόρνες και χριστιανικά μπλογκ «σφάζονται» [εικόνες] | iefimerida.gr 4


Λάνσαρε μάλιστα το hashtag #facesofprostitution και είχε μεγάλη επιτυχία: οι συνάδελφοί της απάντησαν στο μήνυμα ανεβάζοντας φωτό και λέγοντας τη δική τους ιστορία.

Σύμφωνα με την Madison Missina, πόρνη και πορνοστάρ, το χριστιανικό μπλογκ Exodus Cry συγχέει τις σκλάβες του σεξ και τις πόρνες. «Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ τους: η σύμφωνη γνώμη», δηλώνει στο περιοδικό Mamamia. «Είναι τραυματικό να ακούω ότι είμαι θύμα και ότι χρειάζομαι βοήθεια, ενώ αγαπώ το επάγγελμά μου το οποίο το επέλεξα εντελώς ελεύθερα» λέει.
Προσθέτει ότι πολλές από τις συναδέλφους της είναι σήμερα ευτυχισμένες μητέρες και ότι συνάντησαν τους συζύγους τους μέσα από το επάγγελμα.

H Missina:

25 χρόνια μετά την ταινία Pretty Woman -Πόρνες και χριστιανικά μπλογκ «σφάζονται» [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ pretty woman ταινία πόρνες Χριστιανοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ