Με αγκαλιές και φιλιά υποδέχθηκε ο Λαφαζάνης το «αφεντικό» της Gazprom [εικόνες] - iefimerida.gr

Με αγκαλιές και φιλιά υποδέχθηκε ο Λαφαζάνης το «αφεντικό» της Gazprom [εικόνες]

EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πύλη του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας πέρασε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι ο επικεφαλής της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ.

Εκεί τον υποδέχθηκε με χαμόγελα, αγκαλιές και φιλιά ο αρμόδιος υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ, οι δύο άνδρες έχουν αυτή τη στιγμή συνάντηση πάνω σε ενεργειακά θέματα.

Με αγκαλιές και φιλιά υποδέχθηκε ο Λαφαζάνης το «αφεντικό» της Gazprom [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Με αγκαλιές και φιλιά υποδέχθηκε ο Λαφαζάνης το «αφεντικό» της Gazprom [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Στο επίκεντρο αναμένεται να τεθεί η κατασκευή αγωγού μεταφοράς ρωσικού αερίου μέσω Ελλάδας, έργο για το οποίο έχουν ήδη γραφτεί και ειπωθεί αρκετά.

Με αγκαλιές και φιλιά υποδέχθηκε ο Λαφαζάνης το «αφεντικό» της Gazprom [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Με αγκαλιές και φιλιά υποδέχθηκε ο Λαφαζάνης το «αφεντικό» της Gazprom [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Ο κ. Μίλερ πρόκειται να συναντηθεί στις 16:00 με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Με αγκαλιές και φιλιά υποδέχθηκε ο Λαφαζάνης το «αφεντικό» της Gazprom [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Με αγκαλιές και φιλιά υποδέχθηκε ο Λαφαζάνης το «αφεντικό» της Gazprom [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Με αγκαλιές και φιλιά υποδέχθηκε ο Λαφαζάνης το «αφεντικό» της Gazprom [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Την ίδια ώρα στις Βρυξέλλες, η εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα ενέργειας, Αννα Κάισα Ιτκόνεν, κληθείσα να σχολιάσει την επίσκεψη του επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ στην Αθήνα και τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, απάντησε ότι η Επιτροπή είναι ενήμερη, αλλά σε αυτό το στάδιο δεν μπορεί να τοποθετηθεί.

Οπως εξήγησε η εκπρόσωπος, η Επιτροπή είναι έτοιμη να αξιολογήσει την όποια συμφωνία ενδέχεται να προκύψει μεταξύ Ελλάδας και Gazprom, αλλά σε αυτό το στάδιο δεν διαθέτει καμία πληροφορία, αφού δεν υπάρχει συμφωνία.

Οι δηλώσεις Μίλερ - Λαφαζάνη

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ.Μίλερ σχολίασε «Η Ελλάδα στηρίζει το έργο οικοδόμησης αγωγού. Ρωσικές ευρωπαϊκές εταιρίες θα πάρουν μέρος στη συμφωνία, έχουν δείξει ενδιαφέρον. Βάσει ευρωπαϊκής νομοθεσίας θα γίνει. Θα δοθούν στην Ευρώπη, 47 δις κυβικά μέτρα και θα έχει οικονομικό όφελος για τράνζιτ», ενώ ο κ.Λαφαζάνης από την πλευρά του τόνισε «Μας δόθηκε η ευκαιρία για ουσιαστικές συζητήσεις. Η κυβέρνηση μας θέλει την ουσιαστικότερη ανάπτυξη ελληνορωσικών σχέσεων. Στρατηγικής σημασίας το θέμα, ενδιαφέρει τη χώρα μας. Ελπίζουμε πολύ σύντομα να καταλήξουμε σε συμφωνία με σημαντικά οφέλη. Δεν υπογράψαμε τίποτε σήμερα, ελπίζουμε να ολοκληρωθούν με έναν επιτυχή τρόπο. Δεν μπορεί να υπάρχει αντίρρηση από την ευρωπαϊκή πλευρά. Δεν μπορεί η ΕΕ να δίνει άδεια στον ΤΑΠ και να μην δώσει σε αυτόν. Η Ελλάδα οφείλει να ακολουθήσει νέα ανεξάρτητη οικονομική ενεργειακή πολιτική. Αυτή είναι η αυθεντική εναλλακτική λύση. Εφόσον καταλήξουμε σε συμφωνία, τα οφέλη θα είναι μεσοπρόθεσμα. Ενεργειακός κόμβος είναι η χώρα μας και μόνο οφέλη έχει η χώρα». Τέλος σε ερώτηση για προκαταβολή για τον αγωγό απάντησε «Δεν θέλω να κάνω περαιτέρω σχόλια. Είμαστε σε καλό δρόμο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ