Financial Times: Λαφαζάνης, Βούτσης και Μπαλτάς προσπαθούν να στρέψουν την Ελλάδα προς τα Αριστερά - iefimerida.gr

Financial Times: Λαφαζάνης, Βούτσης και Μπαλτάς προσπαθούν να στρέψουν την Ελλάδα προς τα Αριστερά

Nikos Libertas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρθρο αφιερωμένο στo προφίλ τριών υπουργών της κυβέρνησης, Παναγιώτη Λαφαζάνη, Νίκου Βούτση και Αριστείδη Μπαλτά, φιλοξενούν οι Financial Times, χαρακτηρίζοντας τους «ιδεολόγους οι οποίοι προσπαθούν να στρέψουν το τιμόνι της Ελλάδας προς τα αριστερά».

Η εφημερίδα αναφερόμενη στον Παναγιώτη Λαφαζάνη έκανε λόγο για έναν ασυμβίβαστο «αντίπαλο του καπιταλισμού», ο οποίος ήταν για 30 χρόνια μέλος του «σταλινικού κόμματος της Ελλάδος». Παράλληλα, σημειώνει και την ιστορία του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ως στέλεχος του ΚΚΕ από το 1970 έως το 1991.

Το άρθρο των FT σχολίασε την ακύρωση των δρομολογημένων σχεδίων ιδιωτικοποιήσεων στους τομείς της ενέργειας, τα οποία είχαν συμφωνηθεί με τους δανειστές από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Μεταξύ άλλων, γίνεται λόγος για την σύγκρουση του με την Eldorado Gold για τα μεταλλεία χρυσού, αλλά και την «ενθουσιώδη υποδοχή» του στην αναθέρμανση των σχέσεων με την Ρωσία.

Το άρθρο συνεχίζει με τον Νίκο Βούτση λέγοντας πως ο σημερινός υπουργός Εσωτερικών είναι αυτός που συγκρούοταν με την αστυνομία έξω από την ΕΡΤ.

Χαρακτηρίζεται ως «ακτιβιστής από τα νεανικά του χρόνια». Τις πρώτες μέρες της θητείας του, όπως αναφέρουν οι FT, ακύρωσε τις συμφωνίες των προκατόχων του, όσον αφορά την δημόσια διοίκηση.

Λόγος γίνεται και για το νομοσχέδιο για την κατάργηση φυλακών τύπου Γ, με το άρθρο να σημειώνει πως «έχει δημιουργήσει ανησυχίες».

Οσον αφορά τον Αριστείδη Μπαλτά, η εφημερίδα τονίζει πως είναι ένας σεβαστός μαθηματικός, με σπουδές και στον κλάδο της Φιλοσοφίας στο Παρίσι, ο οποίος, όμως, έχει αναστατώσει την εκπαιδευτική κοινότητα με τα μέτρα που έχει λάβει.

Πιο συγκεκριμένα, το άρθρο κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις απόψεις του υπουργού Παιδείας για την επαναφορά των αιώνιων φοιτητών αλλά και την κατάργηση των νεοσύστατων Συμβουλίων Διοίκησης των πανεπιστημίων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ