Ασκηση, ο πρωταθλητής όλων των θεραπειών - iefimerida.gr

Ασκηση, ο πρωταθλητής όλων των θεραπειών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φανταστείτε ένα χάπι που μπορεί να προλαμβάνει και να θεραπεύει καρκίνους, καρδιακά προβλήματα, παχυσαρκία, διαβήτη και να καλυτερεύει ταυτόχρονα την ποιότητα ζωής και την αυτοεκτίμηση.

Είναι πολύ ωραίο για να είναι αληθινό; Ωστόσο, αυτό αποδεικνύουν συνεχώς επιστημονικέςέρευνες που μελετούν τα αποτελέσματα που έχει η άσκηση στην υγεία.
Είναι βέβαια αλήθεια ότι αυτή η μη φαρμακευτική θεραπεία δεν γράφεται ακόμη πάνω σε συνταγές.
Ωστόσο, για πρώτη φορά, η άσκηση και το σπορ παντός είδους αναγνωρίζονται σαν εργαλείο δημόσιας υγείας στη Γαλλία. Η υπουργός Υγείας Βαλερί Φουρμερόν πέρασε νόμο στις 10 Απριλίου που επιτρέπει σε γιατρούς να συνταγογραφούν μια αθλητική δραστηριότητα που μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε τύπο ασθενών, αναλόγως το πρόβλημά του.
Ηταν καιρός, σημειώνει η γαλλική εφημερίδα Le Monde. Οι Γάλλοι κινούνται όλο και λιγότερο. Το Ευρωβαρόμετρο έδειξε ότι το 42% των Γάλλων δεν έχουν καμία φυσική δραστηριότητα και το ποσοστό αυτό αυξάνεται κάθε χρόνο. Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας η καθιστική ζωή είναι η πρώτη και βασική αιτία θανάτων που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί (3,2 δις θάνατοι από καθιστική ζωή στον κόσμο). Το να είναι κάποιος δραστήριος και να αθλείται μπορεί να παρατείνει τον βίο και να έχει καλύτερη ποιότητα ζωής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ