Πατούλης στη Bild: Η κυβέρνηση ενεργεί σαν δικτάτορας - Αριστερά με νοοτροπία σοβιετικής ηγεσίας - iefimerida.gr

Πατούλης στη Bild: Η κυβέρνηση ενεργεί σαν δικτάτορας - Αριστερά με νοοτροπία σοβιετικής ηγεσίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Εξέγερση Δημάρχου εναντίον Αλέξη Τσίπρα». Αυτός είναι ο τίτλος άρθρου της Bild, που φιλοξενεί δηλώσεις του Δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, και αναφέρεται στην απόφαση της κυβέρνησης να δεσμεύσει τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου επιτίθεται μέσω της γερμανικής εφημερίδας στην κυβέρνηση, τονίζοντας πως πράττει σαν δικτάτορας με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

«Αυτή η κυβέρνηση ενεργεί σαν δικτάτορας. Είναι μια άμεση επίθεση στη κοινωνία, η οποία δεν είναι υπηρέτης της κυβέρνησης. Είναι μια κυβέρνηση της αριστεράς με την νοοτροπία μιας σοβιετικής ηγεσίας», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.

Πατούλης στη Bild: Η κυβέρνηση ενεργεί σαν δικτάτορας - Αριστερά με νοοτροπία σοβιετικής ηγεσίας | iefimerida.gr 0

Τι γράφει η Bild

Το άρθρο της γερμανικής εφημερίδας αναφέρει πως «η ελληνική κυβέρνηση θέλει να αναγκάσει με διάταγμα όλους τους κρατικούς θεσμούς και τα δημόσια ιδρύματα να μεταφέρουν τις καταθέσεις τους στην Τράπεζα της Ελλάδος» και συνεχίζει:

«Με τον τρόπο αυτόθέλει να αποπληρώσει το ληξιπρόθεσμο χρέος της προς το ΔΝΤ και να καλύψει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους δανειστές της μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Η κυβέρνηση των Αθηνών θέλει να συγκεντρώσει συνολικά το ποσό των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η μεταφορά των διαθέσιμων των φορέων θα γίνει στην Τράπεζα της Ελλάδος. Απ' αυτό το μέτρο, όπως ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση, εξαιρούνται τα ασφαλιστικά ταμεία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ