Βουτιά -3% στο Χρηματιστήριο -Σε χαμηλό 2,5 ετών ο Δείκτης - iefimerida.gr

Βουτιά -3% στο Χρηματιστήριο -Σε χαμηλό 2,5 ετών ο Δείκτης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με σημαντικές απώλειες άνοιξε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, σε μια συνεδρίαση για γερά στομάχια.

Συγκεκριμένα, από την έναρξη της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε σε αρνητικό έδαφος, και μάλιστα η πτώση είχε γεωμετρική πρόοδο. Αυτή την ώρα (16:00) υποχωρεί σε ποσοστό -3,09%, στις 706,49 μονάδες, έχοντας ήδη σημειώσει νέο χαμηλό ενδοσυνεδριακό ρεκόρ για το 2015 (το προηγούμενο ήταν οι 708,61 μονάδες στις 28 Ιανουαρίου). Μάλιστα, σε τόσο χαμηλό επίπεδο είχε να βρεθεί ο Δείκτης από τον Σεπτέμβριο του 2012, πριν από περίπου δυόμισι χρόνια...

Ιδαίτερο ενδιαφέρον, πάντως, παρουσιάζει το ότι εδώ και περίπου 4 ώρες ο Γενικός Δείκτης παραμένει «κολλημένος» ανάμεσα στις 703 και στις 710 μονάδες, με τον τζίρο σε αυτό το επιμέρους χρονικό διάστημα να είναι αυξημένος. Τι σημαίνει αυτό; Οτι, ουσιαστικά, διεξάγεται μια πραγματικά σκληρή μάχη προκειμένου ο Δείκτης να διατηρηθεί πάνω από τις 700 μονάδες, αφού οι πωλητές... κονταροχτυπιούνται με τους αγοραστές.

Οπως και να 'χει, σύμφωνα με τους αναλυτές, η σημερινή εικόνα θεωρείται εν πολλοίς φυσιολογική μετά τη χθεσινή απόφαση για δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων φορέων του Δημοσίου για τις ανάγκες των πληρωμών του κράτους.

Αλλωστε, δεν διαφαίνεται ότι στο Eurogroup της Παρασκευής θα υπάρξει κάποια σημαντική θετική εξέλιξη όσον αφορά στην επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους της, ενώ και το μπαράζ αρνητικών δημοσιευμάτων στο εξωτερικό συνεχίζεται αδιάκοπα.

Την ίδια ώρα, η εικόνα στις διεθνείς αγορές είναι εκ διαμέτρου αντίθετη, με τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να κινούνται ανοδικά...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χρηματιστήριο συνεδρίαση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ