Οταν ο Παπαδημούλης αποκαλούσε «ξεφτίλα» τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου - iefimerida.gr

Οταν ο Παπαδημούλης αποκαλούσε «ξεφτίλα» τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αντιδρούσαν έντονα στο παρελθόν όταν οι εκάστοτε κυβερνήσεις νομοθετούσαν με επείγουσες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου αλλά στην παρούσα φάση δεν σχολιάζουν το γεγονός ότι δεσμεύτηκαν τα αποθεματικά του δημοσίου με τον ίδιο τρόπο από την νυν κυβέρνηση.

Στις 10 Ιανουαρίου 2013 ο τότε βουλευτής και νυν ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε για την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ:

Δεν υπάρχει σε άλλη χώρα η «ξεφτίλα» των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου
«Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, όπου αναφέρεται ότι τα περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού κράτους καθώς και τα ιδιοκτησιακά του δικαιώματα δεν εξαιρούνται κατάσχεσης, αν το θελήσουν οι δανειστές, είναι ταπεινωτική. Καταργεί και τις ελάχιστες εξαιρέσεις που είχαν κατοχυρωθεί στο Μνημόνιο και αλλάζει υπέρ των δανειστών και σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου ένα κομμάτι του Μνημονίου. Πράξη νομοθετικού περιεχομένου σημαίνει ότι έχει ήδη αρχίσει και εφαρμόζεται με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και απλώς περνάει τυπικά, με διαδικασία «περάστε-ψηφίστε-τελειώσατε», από τη Βουλή. Δεν υπάρχει σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης αυτή η «ξεφτίλα» να νομοθετούν κυβερνήσεις με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Έχουμε χάσει τον λογαριασμό: μέσα σε έξι μήνες αυτή η κυβέρνηση έχει περάσει ήδη, περίπου είκοσι τέτοιες πράξεις και ετοιμάζεται τη Δευτέρα να περάσει άλλες επτά μαζεμένες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ