Ποτάμι: Οι πρόσφυγες πιστεύουν ότι μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα επειδή άλλαξε η κυβέρνηση - iefimerida.gr

Ποτάμι: Οι πρόσφυγες πιστεύουν ότι μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα επειδή άλλαξε η κυβέρνηση

Theodore Manolopoulos / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πεποίθηση ότι το μεταναστευτικό θα χειροτερεύει κάθε μέρα εξέφρασε ο επίτιμος Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και υπεύθυνος του τομέα δικαιοσύνης στο Ποτάμι Βασίλης Μαρκής.

Ο κ. Μαρκής μιλώντας χθες στον Βήμα FM εξέφρασε την ελπίδα να είναι λιγότερα τα θύματα από εδώ και πέρα, παράλληλα όμως αποκάλυψε την αντίληψη που έχουν οι μετανάστες ότι πλέον μπορούν να έρχονται στην Ελλάδα επειδή άλλαξε η κυβέρνηση. Όπως είπε, μάλιστα, την άποψη αυτή την μετέφεραν οι ίδιοι πρόσφυγες με τους οποίους μίλησε ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη Μυτιλήνη.

«Το πρόβλημα κάθε μέρα θα χειροτερεύει. Έχω την ελπίδα να το αποφύγουμε και η ελπίδα μου είναι, αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα είναι πολύ λιγότερα τα θύματα. Είναι τραγικό να σκέπτεται κανείς έτσι, αλλά το θετικό με εμάς είναι ότι, είναι πολύ μικρότερη η απόσταση πού διανύουν από την Τουρκία μέχρι τα νησιά μας, με αποτέλεσμα αυτό να γίνεται με πολύ μικρότερα σκάφη που έχουν πολύ λιγότερους ανθρώπους», είπε ο κ. Μαρκής, ενώ συνέχισε αναφερόμενος στη συζήτηση που είχαν ο πρόσφυγες με τον Σταύρο Θεοδωράκη.

«Ήμουν παρών στις συζητήσεις που έκανε ο Σταύρος Θεοδωράκης με πρόσφυγες, με λιμενικούς, αστυνομικούς κλπ., όλοι σχεδόν οι άνθρωποι με τους οποίους μιλήσαμε μας είπαν το εξής, ότι η άποψη πού επικρατεί στους ανθρώπους που βρίσκονται στην Τουρκία και προσπαθούν να ’ρθουν εδώ, η άποψη που έχει δημιουργηθεί είναι ότι, άλλαξε ο κυβερνήτης στη Ελλάδα και είμαστε ελεύθεροι πια να έρθουμε», σημείωσε ο υπεύθυνος του τομέα δικαιοσύνης στο Ποτάμι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ