Τρισέ: Ας είμαστε ρεαλιστές - Δεν υπάρχει αισιοδοξία για την Ελλάδα - iefimerida.gr

Τρισέ: Ας είμαστε ρεαλιστές - Δεν υπάρχει αισιοδοξία για την Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Κανείς δεν είναι αισιόδοξος για την Ελλάδα, εάν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές», δήλωσε σε συνέντευξή του ο πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, για το Eurogroup της 24ης Απριλίου.

Μιλώντας στο Bloomberg, ο Γάλλος επεσήμανε πως ο ελληνικός λαός έχει υποφέρει από την κακή διαχείριση του παρελθόντος και όχι από τις προσπάθειες που έγιναν από το 2009 και μετά.

Το βασικό πρόβλημα της Ελλάδας, σύμφωνα με τον Ζαν Κλοντ Τρισέ, είναι πως «η νέα ελληνική κυβέρνηση ότι έχει υποσχεθεί πολλά στο πρόγραμμά της και με τον τρόπο της δεν έχει καταφέρει να εμπνεύσει την εμπιστοσύνη του υπόλοιπου κόσμου».

«Οι προκλήσεις αυξάνοντας για την Ελλάδα, την ώρα που αυξάνονται οι πιέσεις» από τους δανειστές, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το εάν ένα Grexit θα ήταν «σοκ» για την ΕΕ ο πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ αποσαφήνισε πως θα είναι οι Έλληνες εκείνοι που θα χάσουν πολλά εάν εξέλθουν του ευρώ και φυσικά και η υπόλοιπη Ευρώπη. «Δεν έχω ακούσει κανέναν επικεφαλής, κανένα υπουργό Οικονομικών να λέει πως η Ελλάδα θα πρέπει να εξέλθει από την ευρωζώνη», ανέφερε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ζαν Κλοντ Τρισέ Ελλάδα Eurogroup
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ