Στρατούλης: Αν και πράξη πατριωτισμού, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν είναι καλή - iefimerida.gr

Στρατούλης: Αν και πράξη πατριωτισμού, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν είναι καλή

Nikos Libertas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δεν στιγματίζει αυτή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου γιατί δεν αφορά μισθούς και συντάξεις», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρης Στρατούλης, όταν ειπώθηκε πως είναι στίγμα για αριστερή κυβέρνηση να χρησιμοποιεί για δεύτερη φορά ΠΝΠ.

Σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει τα αποθεματικά φορέων του δημοσίου και των ΟΤΑ με ΠΝΠ, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε πως «δεν είναι καλό πράγμα να φέρνεις Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου έστω και για έκτακτα μέτρα», υπογραμμίζοντας, βέβαια, πως η απόφαση «δεν είναι πολύ δραματική», καθώς αφορά διαθέσιμα και όχι χρήματα για ανάγκες μισθοδοσίας.

Παράλληλα, τόνισε: «Η ΠΝΠ πρέπει να γίνεται με φειδώ και χωρίς να θίγει δικαιώματα του λαού και μπροστά στη μάχη που δίνουμε για να κρατήσουμε τη χώρα όρθια ενώ αυτοί θέλουν η χώρα να χρεοκοπήσει και να υπογράψει νέο μνημόνιο υπάρχουν πράξεις πατριωτισμού που πρέπει να τις βλέπεις».

Οσον αφορά το ενδεχόμενο εκλογών ή δημοψηφίσματος το απέρριψε κατηγορηματικά λέγοντας πως «έχουμε λαϊκή εντολή».

Καταλήγοντας, αποκάλυψε πως υπάρχουν πιέσεις των δανειστών για τη μείωση του ΕΚΑΣ αλλά και για τον αριθμό δικαιούχων, επισημαίνοντας πως δεν θα πραγματοποιηθεί τίποτα από αυτά τα δύο και πως στο δεύτερο εξάμηνο θα υπάρξει λύση στους δικαιούχους ΕΚΑΣ κάτω των 65.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ