Σαπέν: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ελλάδα, αλλά χάνουμε χρόνο - iefimerida.gr

Σαπέν: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ελλάδα, αλλά χάνουμε χρόνο

(EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πιο γρήγορα πρέπει να κινηθεί η Ελλάδα, καθώς «χάνουμε χρόνο και ο χρόνος είναι πολύτιμος», τόνισε ο Μισέλ Σαπέν.

Σχολιάζοντας την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, για τη συγκέντρωση των ταμειακών διαθέσιμων φορέων του δημοσίου, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας τόνισε ότι πρόκειται μόνο για μια λύση ανάγκης και πρόσθεσε ότι η χώρα πρέπει να κινηθεί πιο γρήγορα για να προτείνει οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης», είπε ο Γάλλος υπουργός στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι BFM TV. «Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Το θέμα είναι να επιστρέψουμε στα θεμελιώδη». Θέλουμε να δούμε λογαριασμούς και προϋπολογισμούς ισοσκελισμένους, τόνισε ο Σαπέν.

Την ανάγκη να κάνουν ότι μπορούν τα κράτη της Ευρωζώνης, ώστε να αποτραπεί η χρεοκοπία της Ελλάδας και το Grexit, επεσήμανε από την πλευρά του ο Πιερ Γκραμένια. Ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου τόνισε όμως ότι η Αθήνα θα πρέπει να προχωρήσει σε οικονομικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να ξεκλειδώσει η οικονομική βοήθεια προς τη χώρα.

«Όσο δεν υπάρχει κάτι στο τραπέζι είναι αδύνατο να γνωρίζουμε ποια κατεύθυνση θα πάνε. Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιήσουν την ευκαιρία αυτή για να παρουσιάσουν ένα λεπτομερές σχέδιο», τόνισε. Αν και η Ευρώπη είναι καλύτερα προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει την κατάσταση που θα προκύψει, όπως είπε, τόνισε ότι το Grexit θα αποτελούσε «αχαρτογράφητα νερά», χρησιμοποιώντας την έκφραση του Μάριο Ντράγκι, σε δηλώσεις του την Κυριακή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μισέλ Σαπέν grexit Χρεοκοπία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ