Εκτακτη χρηματοδότηση για τους πρόσφυγες ζητά η Ελλάδα από την ΕΕ - iefimerida.gr

Εκτακτη χρηματοδότηση για τους πρόσφυγες ζητά η Ελλάδα από την ΕΕ

(EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάγκη έκτακτης χρηματοδότησης για το θέμα των προσφύγων τόνισε η ελληνική αντιπροσωπεία που μετείχε στην έκτακτη σύνοδο της ΕΕ.

Μετά από τα τραγικά συμβάντα των τελευταίων 24ωρων, που στοίχισαν εκατοντάδες ζωές στη Μεσόγειο, συνεδρίασαν εκτάκτως οι υπουργοί Εξωτερικών και Εσωτερικών, για το μεταναστευτικό. Ο Νίκος Χουντής και η Τασία Χριστοδουλοπούλου, που βρέθηκαν στο Λουξεμβούργο για τη σύσκεψη, επεσήμαναν την ανάγκη έκτακτης χρηματοδότησης της Ελλάδας, προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες πιέσεις.

Επίσης, η ελληνική αντιπροσωπεία τόνισε ότι πρέπει να γίνει επιμερισμός των επιπτώσεων των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών μεταξύ όλων των μελών της ΕΕ, αναφέροντας ότι αναμένει την εξειδίκευση των προτάσεων της Επιτροπής και τονίζοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει, τις προσπάθειές της για την υλοποίηση του εθνικού σχεδίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ