Ελληνας ζήτησε αποζημίωση για τροχαίο με θύμα τη σύζυγό του -Επειδή σταμάτησαν να κάνουν σεξ - iefimerida.gr

Ελληνας ζήτησε αποζημίωση για τροχαίο με θύμα τη σύζυγό του -Επειδή σταμάτησαν να κάνουν σεξ

(φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποζημίωση ύψους 12.000 αξιώνει από οδηγό, υπεύθυνο τροχαίου, σύζυγος, ο οποίος σταμάτησε να κάνει... σεξ με την γυναίκα του, αφού εκείνη έπεσε θύμα αυτοκινητιστικού και υπέστη πλήρη αναπηρία.

Και όμως συνέβη στην Ελλάδα (και όχι στην Αμερική...!!!) με τον σύζυγο να φθάνει μέχρι τον Aρειο Πάγο για να διεκδικήσει την αποζημίωση του για την ηθική βλάβη που υπέστη.

Το Δ΄ Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου όμως απέρριψε -αντίθετα με το Εφετείο- το αίτημα, αφού έκρινε πώς η αναπηρία της συζύγου μετά από τροχαίο δεν θεμελιώνει δικαίωμα αξίωσης για καταβολή αποζημίωσης, λόγω ματαίωσης της σεξουαλικής ζωής του συζύγου.

Οι δικαστές του Αρείου Πάγου έκριναν ότι σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα σε περίπτωση προσβολής της υγείας προσώπου, αυτός που μπορεί να αξίωση χρηματική ικανοποίηση είναι το πρόσωπο που υπέστη άμεσα την ηθική βλάβη. Τρίτα πρόσωπα, λένε οι αρεοπαγίτες, που ανήκουν συνήθως στο άμεσο οικογενειακό περιβάλλον του θύματος, έστω και αν αυτά υφίστανται ψυχικό πόνο, κατά κανόνα θεωρούνται τρίτα πρόσωπα και δεν μπορούν να αξιώσουν άμεσα αποζημίωση για ηθική βλάβη, εκτός «αν συντρέχει εξαιρετική περίπτωση».

Το θύμα (σ.σ η σύζυγος) ήταν συνεπιβάτης σε φορτηγό το οποίο το 2005 έφυγε από την πορεία του με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Λόγω της εγκάρσιας διατομής του νωτιαίου μυελού η άτυχη γυναίκα υπέστη και ολική παράλυση στα κάτω άκρα, και από τότε ζει και κινείται με αναπηρικό καροτσάκι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αποζημείωση τροχαίο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ