BlackRock: Καλό το Grexit για την Ευρωζώνη – Κακό είναι να κερδίσει ευνοϊκούς όρους η Ελλάδα - iefimerida.gr

BlackRock: Καλό το Grexit για την Ευρωζώνη – Κακό είναι να κερδίσει ευνοϊκούς όρους η Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο μεγαλύτερος φόβος της BlackRock δεν είναι ένα Grexit – τουναντίον εκτιμά ότι θα είναι καλό για την ευρωζώνη.

Το χειρότερο σενάριο – σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας – είναι να καταφέρει η Ελλάδα να κερδίσει στο μπρα-ντε-φερ με τους εταίρους της, ένα πιο ευνοϊκό πρόγραμμα.

«Πιστεύω ότι θα είναι κάτι καλό για την ευρωζώνη αν φύγει η Ελλάδα, δεν αποτελεί ένα συστημικό πρόβλημα» δήλωσε σε συνέντευξη του στο Forbusiness, o CEO της BlackRock, Larry Fink.

Οπως υποστήριξε με έμφαση «αντί για ένα Grexit, που πιστεύω ότι θα είναι καλό για την Ε.Ε., φοβάμαι περισσότερο ότι η Ελλάδα θα κερδίσει πιο ευνοϊκούς όρους, γιατί τότε θα καταρρεύσει ολόκληρη χρηματοοικονομική δομή πάνω στην οποία δημιουργήθηκε η Ευρώπη».

Για να καταλήξει: «Αν ένα νέο πολιτικό κόμμα έρθει στην Ελλάδα και πει ότι δεν θα τιμήσει τις προηγούμενες συμφωνίες που υπέγραψε η χώρα, τότε θα προκληθεί τεράστιος πολιτικός κίνδυνος για την Ευρώπη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BlackRock grexit Ευρωζώνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ