Telegraph: Πώς θα πάει η οικονομία σε περίπτωση Grexit -Εκπληκτικά γραφήματα - iefimerida.gr

Telegraph: Πώς θα πάει η οικονομία σε περίπτωση Grexit -Εκπληκτικά γραφήματα

credit: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως απελπισμένη προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να μαζέψει χρήματα περιγράφει η Telegraph την κίνηση για υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων από τις κρατικές επιχειρήσεις στη ΤτΕ.

«Επικαλούμενη « εξαιρετικά επείγουσες και απρόβλεπτες ανάγκες» , η κυβέρνηση εξέδωσε πράξη νομοθετικού περιεχομένου, το οποίο θα ισχύσει και για τους ΟΤΑ. Η κίνηση αυτή έρχεται καθώς η κρίση ρευστότητας της Αθήνας εκφυλίζεται κάθε μέρα που περνά» σχολιάζει η Telegraph.

Προσθέτει δε πως η Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου θα μπορούσε να βοηθήσει την κυβέρνηση προκειμένου να ανταποκριθεί στην πληρωμή ύψους 1,7 δισ. ευρώ μισθών και συντάξεων και να αποτρέψει την πτώχευση .

Οπως σημειώνει οι αποδόσεις των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου έχουν εκτοξευθεί στα ύψη , με τριετή κόστος δανεισμού της χώρας να «χτυπάνε κόκκινο» στο υψηλότερο επίπεδο από το 2012.

Εκτινάχθηκαν τα 3ετή ομόλογα στα επίπεδα του 2012

Οπως επισημαίνει, η D. Telegraph, οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές της χώρας «σέρνονται»παραμένοντας μακριά από τη γραμμή του τερματισμού, σύμφωνα με την επικεφαλής της ευρωπαϊκής Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Τόμσεν στη Handelsblatt: Είχαμε πρόοδο

«Υπήρξε μια λίγο μεγαλύτερη ώθηση στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των τριών θεσμικών οργάνων και την ελληνική κυβέρνηση για αρκετές ημέρες», είπε ο Poul Thomsen στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

«Αυτό είναι μια καλή εξέλιξη και μας δίνει λόγο να ελπίζουμε», πρόσθεσε, ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ και επικεφαλής του προγράμματος της με την Ελλάδα.

Προειδοποίησε ωστόσο πως τα διαθέσιμα της ελληνικής κυβέρνησης θα διαρκέσουν ίσως μέχρι τον Ιούνιο: «Το βάρος των επιστροφών που έρχονται για την Ελλάδα είναι πολύ μεγάλο Πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία εκ των προτέρων, έτσι ώστε να δοθούν περαιτέρω δάνεια βοήθειας».

Ο Έλληνας αναπληρωτής Πρωθυπουργός Γιάννης Δραγασάκης δήλωσε ότι η κυβέρνησή του δεν θα υποχωρήσει από τις κόκκινες γραμμές της και δεν απέκλεισε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ή εκλογές εάν οι συνομιλίες καταλήξουν σε αδιέξοδο.

Τι θα συμβεί στην ελληνική οικονομία σε περίπτωση Grexit

Νόιερ: Ενα Grexit θα ήταν πλήγμα για όλους, αλλά κυρίως για την Ελλάδα

Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας προειδοποίησε τις ελληνικές τράπεζες ότι μπορεί να ξεμείνουν από collateral για να αποκτήσουν πρόσβαση στην αναχρηματοδότηση της ΕΚΤ εκτός αν η Αθήνα καταλήξει σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σχετικά με τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

«Σε κάποιο σημείο, οι ελληνικές τράπεζες είναι πιθανό να είναι σε θέση να προσφέρουν αρκετή ασφάλεια για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αναχρηματοδότηση ακόμα και για ρευστότητα έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο Christian Noyer.

«Είναι, επομένως, επιτακτική η Ελλάδα να θέσει τέλος στην τρέχουσα κατάσταση και ότι η Αθήνα θα πρέπει να θεσπίσει ένα πρόγραμμα με το ΔΝΤ και την υποστήριξη των άλλων χωρών της ευρωζώνης, προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη».

Ο Noyer πρόσθεσε ότι πιθανή έξοδο της Ελλάδα από το ευρώ θα ήταν «ένα τραύμα για την ευρωζώνη" των οποίων ο αντίκτυπος θα γίνει αισθητός ευρύτερα σε ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία.

«Αλλά είναι γενικά παραδεκτό ότι οι πιο δραματικές συνέπειες θα γίνουν αισθητές από την Ελλάδα», είπε, «η οποία θα υποστεί μια μεγάλη οικονομική κρίση χωρίς να κάνει τίποτα για να επιλύσει τα θεμελιώδη προβλήματα της ανάπτυξης και την ανεργία».

Τι χρωστάει ακριβώς η Ελλάδα και πότε πρέπει να πληρώσει

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ