Κονστάντσιο: Η συνθήκη δεν προβλέπει νόμιμη αποβολή χώρας από το ευρώ - iefimerida.gr

Κονστάντσιο: Η συνθήκη δεν προβλέπει νόμιμη αποβολή χώρας από το ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μήνυμα ότι δεν υπάρχει περίπτωση Grexit και αποβολή της Ελλάδος από το ευρώ, έστειλε ο Βίτορ Κονστάντσιο από τις Βρυξέλλες.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έδειξε πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα παραμείνει εντός Ευρωζώνης παρά τα προβλήματα. «Είμαι πεπεισμένος ότι η Ελλάδα δεν θα εξέλθει από την Ευρωζώνη» είπε ο κ.Κονστάντσιο σε σχόλια που έκανε απευθυνόμενος στου Ευρωβουλευτές και συμπλήρωσε «Η συνθήκη δεν προβλέπει μια νόμιμη αποβολή χώρας από το ευρώ. Τα capital controls θα επιβληθούν, μόνο εφόσον ζητηθούν από την Ελλάδα».

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΕΚΤ επίσης «Η αθέτηση πληρωμής προς έναν από τους πιστωτές δεν σημαίνει "αυτόματη" έξοδο από την Ευρωζώνη», καθώς και υποστήριξε πως η ποσοτική χαλάρωση θα διατηρηθεί έως ότου ρυθμιστεί το πρόβλημα του πληθωρισμού.

Άλλωστε, παραδέχθηκε πως τα επίπεδα του πληθωρισμού, τα οποία κυμαίνονταν κάτω του 1%, έχρηζαν άμεσης παρέμβασης εκ μέρους της ΕΚΤ. «Η δράση της ΕΚΤ ήταν επιβεβλημένη» εξήγησε, δικαιολογώντας την υπερ-χαλαρή νομισματική πολιτική.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ