Βροχή οι αιτήσεις για τις για τη ρύθμιση των 100 δόσεων -Εφτασαν τις 31.000 - iefimerida.gr

Βροχή οι αιτήσεις για τις για τη ρύθμιση των 100 δόσεων -Εφτασαν τις 31.000

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

«Βροχή» πέφτουν οι αιτήσεις για τη ρύθμιση των 100 δόσεων και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν υποβληθεί πάνω από 31.000 και πλέον το ενδιαφέρον του υπουργείου Οικονομικών στρέφεται στις τράπεζες, οι οποίες θα ενημερώσουν για τις πρώτες εισπράξεις επί των ρυθμιζόμενων οφειλών.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο της ΓΓΔΕ, η καταβολή των δόσεων διενεργείται στους φορείς είσπραξης (Τράπεζες, ΕΛ.ΤΑ.) με την χρήση μοναδικού κωδικού πληρωμής (Ταυτότητα Ρυθμισμένης Οφειλής - Τ.Ρ.Ο.) ή στην κατά περίπτωση υπηρεσία της Φορολογικής Διοίκησης. Η πρώτη δόση της ρύθμισης είναι καταβλητέα μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση και την χορήγηση μοναδικού κωδικού πληρωμής, οι δε επόμενες δόσεις την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών. Ο οφειλέτης τυγχάνει των ευεργετημάτων της ρύθμισης μετά την εκούσια καταβολή της πρώτης δόσης αυτής. Ο συμψηφισμός, η απόδοση προϊόντος κατάσχεσης, πλειστηριασμού, πτωχευτικής διανομής ή άλλης μορφής συλλογικής εκτέλεσης και η παρακράτηση επί αποδεικτικού ενημερότητας ή βεβαίωσης οφειλής, όπως ισχύει, δεν αποτελούν εκούσια καταβολή, αλλά καλύπτουν δόση ή δόσεις της χορηγηθείσας ρύθμισης εφόσον δεν πιστώνονται διαφορετικά κατά τις κείμενες διατάξεις. Η καταβολή των δόσεων της ρύθμισης δύναται να πραγματοποιείται μέσω εντολής αυτόματης χρέωσης λογαριασμού με την υποβολή σχετικής αίτησης του οφειλέτη σε φορέα είσπραξης.

Εξαιρούνται από την υπαγωγή στη ρύθμιση:
α. οι οφειλές οι οποίες αφορούν σε ανάκτηση κρατικών ενισχύσεων που χορηγήθηκαν με τη σύσταση ειδικών αφορολόγητων αποθεματικών ή σύμφωνα με άλλες ειδικές διατάξεις.
β. οφειλές από τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος φορολογικού έτους 2014.
Σημειώνεται ότι μετά από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η γνωστή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η ΓΓΔΕ ερμηνεύοντας συσταλτικά τις διατάξεις για τους πρόσθετους φόρους και τα πρόστιμα που μπορούν να «κουρευτούν», επισημαίνει ότι ΔΕΝ εμπίπτουν στις απαλλαγές τα πρόστιμα και τα πολλαπλά τέλη που έχουν βεβαιωθεί κατ' εφαρμογή των διατάξεων του Τελωνειακού Κώδικα, δηλαδή πολύ απλά οι «καμπάνες» για λαθρεμπόριο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 100 δόσεις ρύθμιση οφειλών ΓΓΔΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ