Νίκη των Κεντρώων στη Φινλανδία: Αποχωρεί ο πρωθυπουργός Αλεξάντερ Στουμπ - iefimerida.gr

Νίκη των Κεντρώων στη Φινλανδία: Αποχωρεί ο πρωθυπουργός Αλεξάντερ Στουμπ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το κόμμα του Κέντρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ο νικητής των σημερινών βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν στη Φινλανδία και σύμφωνα με τις προβλέψεις του δημόσιου τηλεοπτικού σταθμού Yle στις 21.40 ώρα Ελλάδας εξασφαλίζει 46 έδρες στη βουλή των 200 εδρών.

Επόμενος πρωθυπουργός αναμένεται ότι θα είναι ο ηγέτης του, ο 53χρονος βουλευτής Γιούχα Σιπίλα, πρώην επιχειρηματίας και νεόκοπος πολιτικός, ο οποίος ανακοίνωσε την εκλογική νίκη του κόμματός του και δήλωσε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα αφήνει περιθώριο για αρκετές πιθανές κυβερνητικές συμμαχίες.

Οι Συντηρητικοί του απερχόμενου πρωθυπουργού Αλεξάντερ Στουμπ και οι Σοσιαλδημοκράτες εξασφαλίζουν από 37 έδρες και οι ευρωσκεπτικιστές Αληθινοί Φινλανδοί 35 έδρες.

«Νομίζω ότι αυτή η διαφορά είναι αρκετή», δήλωσε ο Σιπίλα στο τηλεοπτικό δίκτυο MTV3 ερωτηθείς αν θεωρεί τον εαυτό του νικητή έπειτα από την μετάδοση αρκετών εκτιμήσεων του εκλογικού αποτελέσματος.

Ο Αλεξάντερ Στουμπ αναγνώρισε πριν από λίγο τη νίκη του κόμματος του Κέντρου.

Το είδος του κυβερνητικού συνασπισμού αναμένεται να αποφασιστεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ