Η εβδομάδα «φωτιά» -2,1 δισ. σε επτά ημέρες πρέπει να πληρώσει το Δημόσιο - iefimerida.gr

Η εβδομάδα «φωτιά» -2,1 δισ. σε επτά ημέρες πρέπει να πληρώσει το Δημόσιο

(EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια, μέσα σε επτά ημέρες, καλείται να καταβάλει το ελληνικό Δημόσιο, ξεκινώντας από τις 24 Απριλίου.

Ισως πρόκειται για την πιο δύσκολη εβδομάδα της κυβέρνησης, καθώς με τα μέχρι τώρα δεδομένα τα ταμειακά διαθέσιμα δεν μπορούν να υποστηρίξουν πλήρως αυτές τις υποχρεώσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την «Καθημερινή», στις 24 Απριλίου ξεκινάει η τμηματική καταβολή των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων. Από τις 27 έως τις 29 Απριλίου, το υπουργείο Οικονομικών πιστώνει στους τραπεζικούς λογαριασμούς τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων και τις επιχορηγήσεις στα ασφαλιστικά ταμεία για να καταβληθούν και οι υπόλοιπες συντάξεις. Τις δύο τελευταίες ημέρες του μήνα γίνεται και η εξόφληση των μισθών στο Δημόσιο. Ολα αυτά σημαίνουν ότι το συνολικό ποσό που θα πρέπει να εκταμιευθεί από τις 24 έως τις 30 Απριλίου φτάνει το 1,9 δισ. ευρώ.

Επιπλέον, την Παρασκευή 1η Μαΐου, η Ελλάδα θα πρέπει να εξοφλήσει στο ΔΝΤ δόση ύψους 183 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό των υπό εξυπηρέτηση υποχρεώσεων κοντά στα 2,1 δισ. ευρώ μέσα σε 7 ημέρες. Πάντως, το πιο πιθανό είναι η δόση αυτή να μην καταβληθεί εγκαίρως λόγω Πρωτομαγιάς και να αποπληρωθεί από τη Δευτέρα, που θα είναι εργάσιμη ημέρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μισθοί συντάξεις ΔΝΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ